Αθλητισμός

«Ρουκέτα» Τίγρη: Φέρνει στα χαφ «σκύλο»

Καταιγιστικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με τον Νέναντ Κρστίτσιτς, αφού γύρω από την πρόθεση της ΑΕΚ να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον 28χρονο Σέρβο γίνεται τις τελευταίες ώρες (και αναμένεται να εξακολουθήσει) ένα μεγάλο παζάρι.

Παζάρι τόσο με την πλευρά του ποδοσφαιριστή όσο και τον Ερυθρό Αστέρα. Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο. Χτεσινοβραδυνές πληροφορίες έκαναν λόγο πως η Ενωση είναι πολύ κοντά στο να αποσπάσει το «ναι» του διεθνή μέσου. Προσοχή: το ναι του είτε για άμεση μετακίνηση στην Αθήνα είτε για το καλοκαίρι. Να σημειωθεί, πως πάντα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πληροφόρηση, η πρόταση της ΑΕΚ ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ετησίως. Χρήματα λιγότερα από τις τρέχουσες απολαβές του Κρστίτσιτς, ο οποίος εισπράττει 600.000 στον Αστέρα.

Και εδώ είναι το πρώτο ερωτηματικό. Δεδομένα ο Κρστίτσιτς θέλει να φύγει από το Βελιγράδι, δοκιμάζοντας εκ νέου εκτός σερβικών συνόρων, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να το κάνει για χρήματα λιγότερα από αυτά που εισπράττει τώρα.

Πάμε και στο δεύτερο κομμάτι, αυτό της προσπάθειας για άμεση αγορά του και της διαπραγμάτευσης με τον Αστέρα. Η ΑΕΚ φέρεται να έχει προτείνει 300.000 ευρώ, πρόταση που απορρίφθηκε από τους πρωταθλητές Σερβίας, οι οποίοι παρότι «ρισκάρουν» να χάσουν τον ποδοσφαιριστή ελεύθερο το καλοκαίρι και χωρίς ευρώ στα ταμεία τους, δεν δείχνουν διάθεση να πουλήσουν φτηνά. Ισα ίσα.

Η φημολογούμενη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κρστίτσιτς υφίσταται, χωρίς όμως εδώ κανείς με σιγουριά να μπορεί να πει το ακριβές ποσό. Αλλοι λένε για 500.000 ευρώ, άλλοι για ένα εκατομμύριο, άλλοι κάνουν λόγο για κλιμακωτό ποσό, διαφορετικό τώρα απ’ ότι το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει το (ας αρκεστούμε σε αυτό) καλό κλίμα, καλή επαφή που έχει με την πλευρά του ποδοσφαιριστή πιέζοντας όσο μπορεί τον Αστέρα προκειμένου να αποκτήσει τώρα τον Σέρβο μέσο. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα προσπαθήσει να κλείσει το deal για το καλοκαίρι, αποκτώντας τον τότε χωρίς να καταβάλλει ευρώ στην «ζβέζντα».

Και τι θα γίνει τότε με την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης που υπάρχει στο κέντρο των πρωταθλητών; Ο Αφρικανός μέσος Ντιέγνκ – επιλογή scouting της ΑΕΚ – παραμένει στο κάδρο, παρότι και εδώ, οι απαιτήσεις της ομάδας του, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, έμοιαζαν να ξεπερνάνε κατά πολύ την κοστολόγηση της εν λόγω κίνησης από την Ενωση.

Σε δεύτερο πλάνο, σήμερα επανήλθε στην επικαιρότητα, ένας γνωστός της ΑΕΚ, ο Παναγιώτης Κονέ, με την υποσημείωση πως ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του μπορεί να αποτελέσουν στηρίγματα για το χτίσιμο της επόμενης μέρας της ομάδας εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Προφανές το τεράστιο διάστημα αποχής του Ελληνα διεθνή μέσου (δεν έχει αγωνιστεί από τον Μάιο), εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός πως το καλοκαίρι στην ΑΕΚ ήταν χολωμένοι από την στάση του να επιμείνει στην αποδέσμευση του από την Ουντινέζε, εισπράττοντας όλο το ποσό της αποζημίωσης του από τους «φριουλάνι» και έτσι, με την καθυστέρηση που υπήρξε, ουσιαστικά να τορπιλίσει τις πιθανότητες παραμονής του στην Ενωση.

Αλλά και επίσης, πως και γιατί κατέληξαν ξανά στον Κονέ στην ΑΕΚ, τώρα, τέλη Δεκεμβρίου, ενώ θα μπορούσαν πολύ άνετα, να τον είχαν υπογράψει αρκετό καιρό, να τον εντάξουν στην καθημερινότητα της ομάδας, ο ποδοσφαιριστής να δουλέψει στη φυσική του κατάσταση και να καλύψει το χαμένο έδαφος και έτσι, άμεσα, να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Κάτι που πλέον, αν υποτεθεί πως η ΑΕΚ προχωρήσει σε συμφωνία με τον Κονέ τώρα, δεν μπορεί να το περιμένει αφού δεδομένα ο 31χρονος μέσος θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προκειμένου να φτάσει σε επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο.

sportdog

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ