Κοινωνία

Ραγδαίες εξελίξεις: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου της Folli Follie!



Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα, αυτά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της απάτης ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα εφτά άτομα, που είχαν κληθεί πρόσφατα ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την υπόθεση της Folli Follie.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφα που έφτασαν ήδη στις πύλες εξόδου της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ.) σε όλους τους διωκόμενους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η δίωξη σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου,διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας, τριών μελών του Δ.Σ., του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και ) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Πρόκειται για τα (συνολικά) δέκα άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί ως ύποπτοι πριν από λίγες μέρες και παρέδωσαν υπομνήματα εξηγήσεων τα οποία προφανώς δεν έπεισαν τον εισαγγελέα να μην προχωρήσει στην άσκηση δίωξης.

Σύμφωνα με δικηγορικές πηγές η μεν οικογένεια Κουτσολιούτσου στις εξηγήσεις της αρκέστηκε στην ανάπτυξη νομικών θεμάτων οι δε υπόλοιποι εφτά (η πλειονότητα τουλάχιστον) εκτιμάται πως "έδειξε" ευθύνες στη μακρινή Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

Πάντως, ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα και για άλλα αδικήματα οπότε αναμένεται εκ νέου κλήτευση υπόπτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές