Αρχείο

Πώς φτιάχνονται οι λιμουζίνες; Βήμα προς βήμα όλη η κατασκευή (Βίντεο)

Μπορεί να έχετε μπει σε μια λιμουζίνα, μπορεί και όχι. Αλλά πιθανότατα θα έχετε αναρωτηθεί πώς φτιάχνονται.

H Limoland είναι μια γνωστή αμερικανική εταιρεία κατασκευής λιμουζίνων και θέλησε να δείξει σε βίντεο τον τρόπο κατασκευής του.

Όλα ξεκινούν από ένα απλό αυτοκίνητο. Οι εργαζόμενοι το κόβουν στη μέση με παλινδρομικό πριόνι, αφού πρώτα έχουν αφαιρέσει το εσωτερικό του, μαζί με όλα τα εξαρτήματα. Στη συνέχεια απομακρύνουν το πίσω μέρος και το τοποθετούν ακριβώς στο σημείο όπου θα φτάσει η λιμουζίνα.

Κατόπιν, εισάγουν σιδερένιες ράβδους από χάλυβα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Μετρούν το μήκος των σιδηροτροχιών για να βεβαιωθούν πως το πλαίσιο είναι τετράγωνο και πως τα δύο μισά βρίσκονται στην σωστή απόσταση μεταξύ τους. Στην συνέχεια, ένας εργαζόμενος τα συγκολλά και μετά τοποθετείται τον σωλήνα του συστήματος μετάδοσης κίνησης της εξάτμισης και τον συγκολλά κι αυτόν. Τοποθετούν το πάτωμα, το οποίο είναι φτιαγμένο από γαλβανισμένο χάλυβα και το συγκολλούν. Μετά βάζουν τις ράγες της οροφής. Βάζουν και τις ράγες τις οροφής και μετά έναν κάθετο πλευρικό στύλο σε κάθε μεριά. Μπαίνει η οροφή από γαλβανισμένο ατσάλι και μετά το μπαρ στο εσωτερικό της λιμουζίνας.

Ακολουθεί το εξωτερικό πλαίσιο του αμαξώματος και μετά βάφεται το εξωτερικό μέρος με τρεις στρώσεις χρώματος και άλλες δύο στρώσεις προστατευτικής επικάλυψης. Μόλις στεγνώσει, μπαίνουν τα παράθυρα κι ένας άλλος εργαζόμενος ψεκάζει με ειδικό τσιμέντο στην οροφή της λιμουζίνας, για να μπει το βινύλιο. Το κολλά και κόβει ότι περισσεύει. Μετά, μπαίνουν τα δερμάτινα καθίσματα και συνδέονται όλα τα ηλεκτρικά συστήματα. Προστίθεται και η οθόνη τηλεόρασης, μπαίνει το χαλί και ελέγχεται το σύστημα φωτισμού ντίσκο.

Μέσα σε μόλις 21 ημέρες, ένα απλό αυτοκίνητο μετατρέπεται σε μια πολυτελή λιμουζίνα!

https://www.youtube.com/watch?v=_IokLRog3kk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ