Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια Κόσμου η Κορακάκη για άλλη μία φορά

Για άλλη μία φορά η Άννα Κορακάκη τιμάει την πατρίδα της. Έφερε άλλο ένα χρυσό στην Ελλάδα αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου!

Οι ζυγές χρονιές «ταιριάζουν» στην Αννα Κορακάκη και το 2018 η κορυφαία αθλήτρια της σκοποβολής αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ και πήρε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το 2019 θα έρθει για την ολυμπιονίκη με τους καλύτερους οιωνούς: ύστερα από δέκα χρόνια προπονήσεων σε κακές συνθήκες απέκτησε δικό της προπονητήριο, το οποίο βοήθησε για να κατασκευαστεί ο Δραμινός εφοπλιστής Αρης Θεοδωρίδης.

«Το νέο προπονητήριο αεροβόλων όπλων βρίσκεται στο κέντρο της Δράμας, ενώ είναι και υπό κατασκευή, εκτός πόλης, το αντίστοιχο για τα πυροβόλα 25 μ. Θα ξεκινήσω προπονήσεις τη νέα χρονιά και επιτέλους θα κάνω προετοιμασία σε σωστές συνθήκες. Πάνω από τις προσδοκίες μου... Τον κ. Θεοδωρίδη δεν τον γνωρίζαμε γιατί έφυγε μικρός από την πόλη και σπούδασε στην Ιταλία. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήρθε σε επικοινωνία με τον πατέρα μου και του είπε ότι συγκινήθηκε από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες προπόνησής μου, αλλά και θύμωσε για όσα συνέβησαν τότε. Είπε ότι θέλει να βοηθήσει στην κατασκευή ενός σκοπευτηρίου. Δεν έμεινε στα λόγια. Ηταν μία ανιδιοτελής προσφορά από έναν άνθρωπο που αγαπάει την ιδιαίτερή του πατρίδα και προσφέρει σε αυτήν. Ενα απλό ευχαριστώ γι’ αυτό που έκανε ο κ. Θεοδωρίδης είναι πολύ λίγο», δήλωσε στην «Κ» η Αννα Κορακάκη.

Το 2018, η πρωταθλήτρια αναδείχθηκε από τους αθλητικούς συντάκτες η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της χρονιάς. «Στο δικό μου άθλημα τα παγκόσμια πρωταθλήματα διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. Κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., και το πιο σημαντικό την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς, κάτι που θα με βοηθήσει στους αγώνες του 2019 γιατί δεν θα έχω αυτό το άγχος. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αμερικής πέτυχα παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο και ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετράει για εμένα περισσότερο και από μετάλλιο. Ηταν μια καλή χρονιά χωρίς απρόοπτα και χωρίς τραυματισμούς. Εξάλλου το έχω πει ότι οι ζυγές χρονιές μου ταιριάζουν», μας είπε γελώντας.

Τους τελευταίους τρεις μήνες και ύστερα από δέκα χρόνια σχεδόν καθημερινής προπόνησης τα όπλα της Αννας... σίγησαν για 3,5 μήνες. «Ηταν το πρώτο μου διάλειμμα. Είχαμε συμφωνήσει και με τον πατέρα μου να μείνω για λίγο μακριά. Πήγαινα μόνο στο γυμναστήριο και πραγματικά τώρα νιώθω ότι μου λείπει η σκοποβολή. Ανυπομονώ να εγκαινιάσω το νέο μου προπονητήριο».

Το 2019, το αγωνιστικό πρόγραμμα θα είναι γεμάτο για την πρωταθλήτριά μας: Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αεροβόλων και πυροβόλων όπλων, ευρωπαϊκοί αγώνες και Παγκόσμια Κύπελλα. Σε κάποιες διοργανώσεις θα πάρει μέρος παρέα με τον αδελφό της Διονύση. Το 2018 έγιναν τα πρώτα αδέλφια στην παγκόσμια σκοποβολή που κατέκτησαν μετάλλιο στο μεικτό του αεροβόλου (χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ). Στόχος του νεαρού αθλητή είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ώστε να βρεθεί και πάλι στην ίδια αγωνιστική γραμμή με την αδελφή του. «Ηταν η καλύτερη χρονιά για τον Διονύση. Τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Εχει ωριμάσει και σκοπευτικά και στον τρόπο σκέψης. Βέβαια είναι λίγο νωρίς να έχουμε υψηλές προσδοκίες. Τώρα ανεβαίνει», τόνισε η αθλήτρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ