Κοινωνία

Πρωινό ξύπνημα: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο - 12 ιδέες για να σηκωθείς για τα καλά από το κρεβάτι

Αργήσαμε να κοιμηθούμε χθες το βράδυ και ποιος σηκώνεται τώρα από το κρεβάτι!

Οι ώρες του ύπνου είναι πολύ σημαντικές και απολύτως αναγκαίες για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας. .

Για κάποιους ωστόσο ο ύπνος είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που έχουν θέματα με τον ύπνο και δεν μπορούν εύκολα να κοιμηθούν και συνεπώς να ξεκουραστούν.

Ο ύπνος είναι μία σημαντική φυσιολογική διαδικασία αναζωογόνησης του οργανισμού, που επηρεάζει την καθημερινή λειτουργικότητα και τη σωματική και διανοητική υγεία του ανθρώπου.

Παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και στα επίπεδα της ενέργειας σας μέσα στην ημέρα.

Πόσες φορές έχετε ακούσει φίλους να παραπονιούνται ότι τους λείπει ύπνος ή ότι δυσκολεύονται να σηκωθούν κάθε πρωί; Μπορεί μάλιστα να είστε κι εσείς μια από αυτούς.

H ιδανική διάρκεια ύπνου, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να κυμαίνεται γύρω στις 7-9 ώρες, για να μπορεί να ανταπεξέλθει ο οργανισμός μας στις δυσκολίες της επόμενης ημέρας.

Τι γίνεται όμως όταν έχουμε κοιμηθεί λιγότερες από 5 ώρες το προηγούμενο βράδυ; Πώς θα μπορέσουμε να πάμε στο γραφείο και να καταφέρουμε να μείνουμε ξύπνιοι ενώ το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να κοιμηθούμε;

Οπως διαβάζουμε στο Reader's Digest υπάρχουν 12 αποδεδειγμένα τεχνάσματα για να καταφέρεις να μείνεις ξύπνια με πολύ λίγες ώρες ύπνου στο ενεργητικό σου.

1. Ακουσε μουσική με γρήγορο ρυθμό

2. Πιες άφθονο νερό

3. Κάνε ένα ντους

4. Πάρε βαθιές ανάσες για λίγα λεπτά

5. Ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπό σου

6. Πιες καφέ

7. Πήγαινε για λίγο στο γυμναστήριο

8. Βγες λίγο στον ήλιο

9. Αναψε όλα τα φώτα στο γραφείο

10. Ξεκούρασε για λίγο τα μάτια σου

11. Κράτησε το μυαλό σου σε εγρήγορση

12. Επίλεξε σνακ που θα σου δώσουν ενέργεια, όπως οι ξηροοί καρποί

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ