Οικονομία

Ποιες είναι οι πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας για ενοίκιο;

Τι κι αν οι τιμές πώλησης των σπιτιών, εν καιρώ κρίσης, έχουν πέσει σχεδόν στο μισό (ή και περισσότερο); Η πτώση στις τιμές ενοικίασης κατοικιών στις περιοχές της Αττικής είναι αισθητά μικρότερη, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει να αυξάνονται!

Οι συνθήκες για τη διάθεση μικρών και οικονομικών κατοικιών είναι ευνοϊκότερες από ποτέ. Με την κατακόρυφη πτώση των εισοδημάτων, αλλά και το μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, η στροφή στα ενοίκια είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το σκεπτικό των παλαιότερων ετών «παίρνω δάνειο, αγοράζω σπίτι και αντί ενοικίου πληρώνω τις δόσεις στην τράπεζα», έχει παύσει εδώ και καιρό να ισχύει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Χρυσής Ευκαιρίας», η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 750.000 αγγελίες ενοικίασης ακινήτων, οι τάσεις των ενοικίων σε όλες τις περιοχές της Αττικής είναι ανοδικές με την μεγαλύτερη αύξηση (17,42%) να καταγράφεται τον Φεβρουάριο του 2017.

Τα πάνω κάτω στις τιμές

Πού εντοπίζονται όμως τα φθηνότερα και τα ακριβότερα ενοίκια στην Αττική;

Τα στοιχεία της Χρυσής Ευκαιρίας δεν προκαλούν έκπληξη στους γνώστες της αγοράς.

Πιο φθηνά είναι τα ενοίκια στην Δυτική Αττική αν και από τις χαμηλότερες θέσεις δεν λείπουν και οι υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Με βάση την τιμή ενοικίου ανά τετραγωνικό πιο φθηνή περιοχή της Αττικής είναι το Ζεφύρι (3,79 ευρώ/τμ) και ακολουθούν το Λαύριο (3,92 ευρώ/τμ) και η Σαλαμίνα (3,95 ευρώ/τμ).

Εξαιρετικά χαμηλές είναι οι τιμές και στην Πλατεία Βάθης (4,22 ευρώ/τμ) και τη Πλατεία Βικτωρίας (4,09 ευρώ/τμ).

Από την άλλη στη λίστα με τις πιο ακριβές περιοχές βρίσκονται τα Νοτιοανατολικά Προάστια της Αττικής που αποτελούν και την Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλά και μέρη του κέντρου της Αθήνας όπως το Σύνταγμα, η Πλάκα και το Κολωνάκι.

Πρωταθλητές αναδεικνύονται το Καβούρι (11,37 ευρώ/τμ) αλλά και η υπόλοιπη Βουλιαγμένη (11,35 ευρώ/τμ). Την τριάδα των πιο ακριβών περιοχών συμπληρώνει η Πλάκα (10,38 ευρώ/τμ).

Πηγή: ToAerodromio.gr.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...