Αυτοδιοίκηση

Ποια είναι η Μαρίνα Πατούλη που άναψε πολιτικές φωτιές

Ενδοοικογενειακές αλλά και νεοδημοκρατικές φωτιές άναψε η πάντα απρόβλεπτη Μαρίνα Πατούλη, σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου και υποψήφιου για την Περιφέρεια Αττικής. Η απόφασή της να κατέβει υποψήφια στο Μαρούσι, παρ’ ότι ο σύζυγός της αλλά και η ΝΔ στηρίζουν τον Θ. Αμπατζόγλου, προκάλεσε αίσθηση. Όπως και τα όσα είπε η ίδια: «Εγώ όταν βρήκα κλειστές πόρτες, έπρεπε να επιλέξω. Δεν δέχτηκα κανένα κάλεσμα να συνεισφέρω στο πλευρό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Ο σύζυγος μου γνώριζε την επιθυμία μου να προσφέρω στα κοινά. Προσφέρω από το 2014 στα κοινά δεν ήρθα ουρανοκατέβατη και δεν έχω κομματικές βλέψεις και στεγανά. Αγαπώ το Μαρούσι και εκφράζω την επιθυμία μου να εργαστώ και να προσφέρω. Είχα κάθε δικαίωμα να επιλέξω. «Δεν υπάρχει καμία πικρία με τον άντρα μου. Ήταν αρνητικός, δεν γνώριζε τη στιγμή της υποψηφιότητας γιατί υπήρχε μια πολύ έντονη αντίδραση. Ο σύζυγός μου έχει παράξει ένα τεράστιο έργο στο Μαρούσι με δουλειά ετών. Είναι ένας άντρας που πρέπει να είναι ακριβοδίκαιος και τον εξυψώνει σαν άντρα αυτή η στάση και τον τιμά».

Βεβαίως γεννά απορίες όταν λέει ότι δεν ήξερε ο Πατούλης ότι θα διεκδικήσει το δήμο. Εκτός κι αν η δήλωση αυτή γίνεται προκειμένου να μη μπει στο κάδρο της «εσωτερικής γαλάζιας σύγκρουσης» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης, αναφέρει το in.gr

Η Μαρίνα Πατούλη, πράγματι δεν είναι χθεσινή στα αυτοδιοικητικά. Αν και σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου, το 2014 κατέβηκε για δημοτική σύμβουλος στην Πεύκη και κυριολεκτικά… σάρωσε καθώς εξελέγη πρώτη σε σταυρούς. Το 2017 είχε παραιτηθεί από τη θέση της προέδρου του ΠΕ.Α.Π. (Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός) με τις φήμες να λένε τότε ότι το έκανε γιατί ήθελε να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβιο η κ. Πατούλη ανακοίνωσε την απόφασή της να μην είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, αφού ευχαρίστησε τους συνδημότες και τους συνεργάτες της για την στήριξη στο πρόσωπό της, δήλωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ως σύζυγος του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, οφείλω να σταθώ στο πλευρό του, στηρίζοντας τη δύσκολη μάχη που θα δώσει προκειμένου η Αττική να αλλάξει σελίδα και αφαιρώντας ταυτόχρονα «επιχειρήματα» από όσους έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους με «χτυπήματα κάτω από τη μέση», είχε πει τότε.

Είχε φαίνεται σχεδιάζει το επόμενο βήμα της και αυτό ήταν η διεκδίκηση του δήμου Αμαρουσίου.

Η κ. Πατούλη έχει κατηγορηθεί για πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Για την υπερέκθεσή της, το «χρυσό» σπίτι της, τα ρούχα της και τις γενικότερες εμφανίσεις της με φωτογραφίες από ταξίδια, διακοπές, προσωπικές στιγμές. Θα θυμάται σίγουρα για όλη της τη ζωή, την παρουσία της στο Λευκό Οίκο και τις φωτογραφίες που έβγαλε μέσα κι έξω από αυτόν.

Το βιογραφικό της, όπως το έγραψε η ίδια είναι:

Γεννήθηκα στη Ν. Σμύρνη Αττικής και έλκω την καταγωγή μου από την Κρήτη. Διάνυσα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στην Πεύκη, όπου παντρεύτηκα, ζω και εργάζομαι ως καθηγήτρια φιλόλογος της Δημόσιας εκπαίδευσης.

Από το 1991 μέχρι το 1998 απέκτησα αξιόλογη διδακτική εμπειρία, αφού εργάστηκα ως φιλόλογος σε γνωστά φροντιστήρια της Αθήνας και του Αμαρουσίου, με ειδίκευση στη διδασκαλία κειμένων της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας και Λατινικής Φιλολογίας.

Παράλληλα, απέκτησα σχολική εμπειρία και κατάρτιση, αφού δίδαξα για δύο χρόνια στο Ιδιωτικό Σχολείο «Saint Joseph” Πεύκης, καθώς και σε δημόσια σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στο Μαρούσι και στην Πεύκη κατά τα έτη 2000-2011. Σήμερα διατελώ επιστημονικός συνεργάτης της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Για τρία έτη (2000-2003) διετέλεσα μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πεύκης συμβάλλοντας στην προσπάθεια προώθησης και παραγωγής πολιτισμού.

Από το 2007 διατελώ μέλος του «Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου», όπου δραστηριοποιούμαι ενεργά στη διοργάνωση εκδηλώσεων ανθρωπιστικού, φιλανθρωπικού, οικολογικού, αλλά και λογοτεχνικού χαρακτήρα. Ως μέλος του «Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου» συνέβαλα στη διοργάνωση συναυλιών ανθρωπιστικού χαρακτήρα όπως:

· «Γιορτή για την ειρήνη, την αγάπη και την αλληλεγγύη», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του

Δήμου Αμαρουσίου.

· Εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Action Africa, κα Μέρω Κεσσεσίογλου. Τα έσοδα διατέθηκαν για τον εξοπλισμό ορφανοτροφείου – σχολείου με το όνομα «Αμαρούσιον» στην Ακτή του Ελεφαντοστού, που στεγάζει 1.000 παιδιά. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Γιουσού Ν’ Ντουρ.

· «Συναυλία ενίσχυσης πυροπαθών Ηλείας». Συμμετείχαν οι: Μίμης Πλέσσας, Μάριος Φραγκούλης, Ελένη Πέτα και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

· «Συναυλία οικολογικού χαρακτήρα με τον Γιάννη Μαρκόπουλο» με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την ανάδειξη του Αμαρουσίου σε κοιτίδα πολιτιστικής δημιουργίας.

Ως φιλόλογος, λάτρης, τόσο της αρχαίας, όσο και της νέας ελληνικής λογοτεχνίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής μου ως μέλους του «Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού» συνέβαλα στη διοργάνωση εκδηλώσεων λογοτεχνικού χαρακτήρα, όπως:

· «Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη»

· «Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο»

· «Αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο»

Αναγνωρίζοντας την κοινωνική προσφορά του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» και με στόχο την ενίσχυση του έργου του, σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, διοργανώσαμε εκδηλώσεις κατά τα έτη 2007-2010 και παράλληλα συμβάλαμε στην παραχώρηση ειδικού περιπτέρου και ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα των παιδιών αυτών στη χώρα μας και την πρόληψη των προβλημάτων τους.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι η μετάδοση ενός ισχυρού μηνύματος στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Είναι το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της στήριξης όλων των παιδιών και ιδιαίτερα των παιδιών που έχουν την ατυχία να μεγαλώνουν μακριά από τις φυσικές τους οικογένειες.

Δραστηριοποιούμαι ενεργά ως μέλος Φιλανθρωπικών – Μη Κερδοσκοπικών Συλλόγων όπως: «Η Μέριμνα του Γήρατος», «Σύλλογος Αλκυονίδες» και η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών « Παναθηναϊκή».

Σήμερα είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου κα έχουμε ένα αγοράκι, τον Αλέξανδρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...