Κυβέρνηση

Πλήρης ασυνεννοησία: Άλλα λέει ο Γαβρόγλου, άλλα γράφει το υπουργείο Παιδείας – Το «και» που κάνει την διαφορά

Άλλα εξήγγειλε ο Γαβρόγλου στη Βουλή και άλλα ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας. Ένα «και» έβαλε τη σπίθα.

Ενα «και», ήταν ικανό για το υπουργείο Παιδείας να αλλάξει το νόημα των δηλώσεων τον Κώστα Γαβρόγλου και να κατηγορήσει τα ΜΜΕ για παρερμηνεία αναφορικά με την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο του λυκείου.   

Το αν ο υπουργός έκανε γκάφα ή όχι με αυτά που είπε στη Βουλή δεν το ξέρουμε αλλά είναι σίγουρο ότι η ανακοίνωση που βγήκε αργότερα από το υπουργείο παιδείας με το και να είναι μέσα σε παρένθεση για αν δώσει έμφαση δεν ανταποκρίνεται στα όσα είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γαβρόγλου με βάση τα πρακτικά της Βουλής στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι:

Όπως καλά γνωρίζετε, είμαστε πολύ κοντά στο να νομοθετηθεί η Γ΄ Λυκείου. Η Γ΄ Λυκείου, όπως ξέρετε, στη χώρα μας είναι μια τάξη σχεδόν φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς Γ΄ Λυκείου, για το οποίο έχει ευθύνη η κοινωνία στο σύνολο και όχι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πασχίζουν να μπορέσουν να της δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο του Λυκείου, να έχουμε πολύ λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και να καταφέρουμε να έχουμε ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς με μόνο το απολυτήριο.

Το υπουργείο Παιδείας μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση και εκμεταλλευόμενη την πλούσια ελληνική λέξη θέλησε να μιλήσει για παρερμηνεία. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός στη Βουλή είπε:

«Όπως καλά γνωρίζετε είμαστε πολύ κοντά στο να νομοθετηθεί η Γ’ Λυκείου. Η Γ’ Λυκείου, στη χώρα μας είναι σχεδόν μια τάξη ‘φάντασμα’. Είμαστε μια χώρα χωρίς Γ’ Λυκείου και για αυτό έχει ευθύνη η κοινωνία στο σύνολο και όχι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πασχίζουν να της δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο του Λυκείου, να έχουμε πολύ λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και να καταφέρουμε να έχουμε ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς (και) με μόνο το απολυτήριο».  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές