Κόσμος

Πισώπλατη μαχαιριά Τραμπ σε Κούρδους - Πάει Τουρκία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ - Ερντογάν: «Θα εξαφανίσω το ΥPG»


Ο Ντόναντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πάει Τουρκία. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνεται και η συλλογή αμερικανικών όπλων που είχαν δοθεί στους Κούρδους! Στην ουσία ο Ερντογάν θέλει όχι μόνο να αφοπλίσει τους Κούρδους, αλλά και να τους εξαφανίσει!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, θα επισκεφθεί την Τουρκία εντός του 2019, κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, η οποία επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου του Ιμπραήμ Καλίν.
https://twitter.com/eha_news/status/1077235062821789696?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ανακοίνωση ακολουθεί την είδηση ​​της απόφασης για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία .

Αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία αναμένεται να φτάσει στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τον συντονισμό της αμερικανικής απομάκρυνσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν σημειώνοντας: «Για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στο συντονισμό του σχεδίου απόσυρσης, ο Ερντογάν έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες. ”

Οι συνομιλίες , σύμφωνα πάντα με όσα γράφουν οι Τούρκοι, αναμένεται να καλύψουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής αμερικανικών όπλων που είχαν δοθεί στους Κούρδους!

ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΥΕΣΛΙ ΚΛΑΡΚ

Ο Γουέσλι Κλάρκ αναρωτήθηκε σήμερα σήμερα αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκβίασε τον Πρόεδρο Τράμπ, και εκμαίευσε την απόφαση του να απομακρύνει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία, σύμφωνα με το hellasjournal. “Δεν φαίνεται να υπάρχει στρατηγική λογική για την απόφαση.

Και αν δεν υπάρχει στρατηγική λογική για την απόφαση τότε θα πρέπει να ρωτήσετε γιατί έγινε η απόφαση;” δήλωσε ο πρώην διοικητής του Στρατού του ΝΑΤΟ στην εκπομπή New Day, του CNN. “Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ρωτούν αυτό και μερικοί από τους φίλους και τους συμμάχους μας στη Μέση Ανατολή ρωτούν: Ο Ερντογάν εκβίασε τον πρόεδρο. Υπήρξε κάποια αποπληρωμή ή κάτι τέτοιο; Διότι όλες οι συστάσεις ήταν αντίθετες”, πρόσθεσε ο πρώην στρατηγός.
https://twitter.com/NewDay/status/1077194141501542401?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Κλαρκ, ένας συχνός επικριτής του Τράμπ. Δήλωσε στο CNN ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου πρέπει να είναι ανησυχητική για τις Η.Π.Α., εξαιτίας του τι υποδεικνύει για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Τι λέει αυτό για την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών; “Ότι δεν είμαστε αξιόπιστοι, ότι παίρνουμε στρατηγικές αποφάσεις που δεν βασίζονται σε στρατηγική λογική. Ποιος είναι ο άνθρωπος που κρατά το τιμόνι;” Παρόμοιες απορίες εξέφρασε και η Νανσί Πελόζι.

Εξέφρασε φόβους ότι η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία συνδέεται με τη δίωξη εναντίον του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν. Ως γνωστό ο κ. Φλιν, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για τις παράνομες πράξεις του, κατηγορείται ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του σε ξένη χώρα ως πράκτορας. Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία.

ΤΑ TITIBIΣΜΑΤΑ ΤΡΑΜΠ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα ότι οι σύμμαχοι δεν θα επωφελούνται πλέον από τις ΗΠΑ, αποδοκιμάζοντας τον παραιτηθέντα υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, που αντιτίθετο στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, μια απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Σε ορισμένους γερουσιαστές που πιστεύουν ότι δεν μου αρέσει ούτε εκτιμώ να είμαι σύμμαχος με άλλες χώρες, έχουν άδικο, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ» έγραψε σε ένα μήνυμα στο Twitter ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Αυτό που δεν μου αρέσει, αντιθέτως, είναι όταν ορισμένες από τις αυτές τις ίδιες χώρες εκμεταλλεύονται τη φιλία τους με τις ΗΠΑ, είτε για τη Στρατιωτική Προστασία είτε για το Εμπόριο» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο στρατηγός Μάτις δεν το θεωρούσε αυτό πρόβλημα. Εγώ το θεωρώ, κι αυτό επιλύθηκε» σημείωσε ο Τραμπ.

Η ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα, της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, τόσο στη διεθνή σκηνή όσο και στις ΗΠΑ. Η απόφαση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις και του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές Μπρετ ΜακΓκέρκ.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο επικεφαλής του Πενταγώνου είχε αναφερθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να επισημάνει συγκεκριμένα το θέμα της Συρίας, εκτιμώντας ότι πρέπει να «αντιμετωπίζει τους συμμάχους με σεβασμό».

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος καταφέρεται συχνά κατά των συμμάχων των ΗΠΑ, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν συμβάλουν αρκετά στη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ.

«Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕΒΑΣΤΗ» έγραψε επίσης στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...