Οικονομία

Παρατείνεται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά με τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές

Ποια νησιά αφορά το μέτρο

Την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που έχουν δεχθεί αυξημένες προσφυγικές ροές, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της ψήφισης απόψε από την Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Βίτσας, ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που υφίστανται το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Το μέτρο, αφορά τις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο.

Ένα ακόμα μνημονιακό βάρος αίρεται και επιπλέον βελτιώνεται η προηγούμενη κατάσταση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή την ψήφιση της διάταξης για τη μείωση του ΦΠΑ για τα εισιτήρια των συναυλιών και των μουσικών εκδηλώσεων χωρίς άλλη παροχή, από το 24% στο 6%. Η υφυπουργός επισημαίνει επίσης ότι το μέτρο «έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, δίνει κίνητρα για την πραγματοποίηση περισσότερων και ακόμα μεγαλύτερων πολιτιστικών γεγονότων στη χώρα μας. Και φυσικά μπορεί να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Αναλυτικά η δήλωση της Κατερίνας Παπανάτσιου
«Νομοθετήθηκε η μείωση του ΦΠΑ για τα εισιτήρια των συναυλιών και των μουσικών εκδηλώσεων χωρίς άλλη παροχή, από το 24% στο 6%. Από 1/1/2019 τα εισιτήρια για τις δραστηριότητες αυτές θα έχουν ΦΠΑ 6%.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που στόχο έχει να στηρίξει την πολιτιστική παραγωγή, τη διοργάνωση συναυλιών και μουσικών εκδηλώσεων. Με αυτόν τον τρόπο αίρεται ένα ακόμα μνημονιακό βάρος και μάλιστα βελτιώνεται η προηγούμενη κατάσταση, γιατί προ μνημονίου τα εισιτήρια στις συναυλίες ήταν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Εμείς το πηγαίνουμε στον υπερμειωμένο 6%.

Η μείωση αυτή έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, δίνει κίνητρα για την πραγματοποίηση περισσότερων και ακόμα μεγαλύτερων πολιτιστικών γεγονότων στη χώρα μας. Και φυσικά μπορεί να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Βέβαια, το θετικό αυτό μέτρο που διευκολύνει την πρόσβαση στον πολιτισμό απευθύνεται φυσικά σε όλον τον κόσμο και ειδικά στους νέους ανθρώπους.

Ο πολιτισμός επλήγη σε μεγάλο βαθμό στη διάρκεια της κρίσης, κάτι που θα προσπαθήσουμε να ανασχέσουμε. Στο δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ο πολιτισμός έχει κεντρική θέση, επομένως η στήριξή του ενδιαφέρει στο μέγιστο βαθμό και το υπουργείο Οικονομικών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...