Κοινωνία

Παραμένει άφαντος ο Αρχιεπίσκοπος - Περίεργη σιγή ιχθύος και από τα μίντια της τρομοαναρχίας για το χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο

Κι ενώ όπως γράψαμε και χθες ο Αρχιεπίσκοπος παραμένει άφαντος μετά το χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο εντύπωση δημιουργεί και η απουσία κάθε είδους σχολίου για το χτύπημα στα γνωστά μίντια της τρομοαναρχίας.

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος να δήλωσε πως επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και πως του επιβεβαίωσε την αμέριστη συμπαράστασή του προς την Εκκλησία της Ελλάδος και τους Λειτουργούς της, πλην όμως η απουσία του ίδιου του κ. Ιερώνυμου σε μια τέτοιας σοβαρότητας στιγμή για την Εκκλησία είναι τουλάχιστον ακατανόητη.

Όπως εξίσου ακατανόητη είναι και η παντελής απουσία κάποιου σχετικου με το χτύπημα σχολίου στα γνωστά-άγνωστα μίντια της τρομοαναρχίας κυρίως στο διαδίκτυο.

Τα ίδια μέσα που δημοσίευαν κατεβατά ολόκληρα για την επίθεση στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης λίγο πριν από το χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο.

Και ανέφεραν μεταξύ άλλων μέχρι και φράση από την Αγία Γραφή!

«Εὐκολώτερον γάρ ἐστι κάμηλον διὰ τρυμαλιᾶς ραφίδος διελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν.» (Ιησούς ο Ναζωραίος). Με αυτόν τον τρόπο άνοιγαν την..αυλαία. Και κατόπιν με τις γνωστές-άγνωστες παραδοξολογίες έκαναν ιστορική αναδρομή από το Βυζάντιο, στην Ελληνική Επανάσταση και στην κατοχή υποστήριζοντας πως η εκκλησία έδειξε περίσσιο ζήλο στη συνεργασία της με τους ναζί και πως τμήμα του κλήρου έπαιξε το ρόλο καταδότη.

Ερχόμενοι στο σήμερα και στην συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα σχολίαζαν πως “όλα τα παραπάνω έχουν ως στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, με σκοπό και τα δύο μέρη να αποκομίσουν οφέλη. Πέραν της προφανούς κοροϊδίας που ενέχουν τα παραπάνω σημεία ως προς κάποιον υποτιθέμενο διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, οι σχέσεις τους φαίνεται να περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Πίσω απ’ όλα αυτά διαφαίνεται η προσπάθεια Τσίπρα να κατευνάσει τον αντικληρικαλισμό κάποιων «αριστερών» εν δυνάμει ψηφοφόρων του- μιας και βρισκόμαστε άτυπα ήδη σε προεκλογική περίοδο- ενώ από την άλλη ο Ιερώνυμος και οι «αυλικοί» του προσπαθούν να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος του Πατριαρχείου. Παράλληλα, οι δυο αυτοί αλληλένδετοι εξουσιαστικοί θεσμοί θα έχουν άμεσα οικονομικά οφέλη από την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων που θα ενταχθούν στο κοινό ταμείο”.

Στην συνέχεια τα έβαζαν με συγκεκριμένους Μητροπολίτες κάνοντας λόγο για “την ακροδεξιά ρητορική της επίσημης εκκλησίας όσο και τα ρατσιστικά, ομοφοβικά, σεξιστικά, αντιεπιστημονικά/σκοταδιστικά παραληρήματα φασιστοειδών τράγων, τύπου Αμβρόσιου και Άνθιμου” και δεν παρέλειπαν να την κατηγορήσουν για 'υποκίνηση των εθνικιστικών συλλαλητηρίων που παρείχαν κάλυψη σε φασιστικές ομάδες και οργανώσεις”.

Τον δε Άνθιμο τον χαρακτήρισαν “αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας «εκκλησία Α.Ε.»” και “υμνητή της χούντας” .

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν προβληματισμό προκαλεί πως η τρομοαναρχία που πανηγυρίζει με κάθε ευκαιρία για τέτοαι θρασύδειλα χτυπήματα δεν έχει εμφανιστεί τόσες μέρες μετά το χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο και παράλληλα αφήνει τα συστημικά ΜΜΕ να προβαίνουν σε αναλύσεις επί αναλύσεων πως οι δράστες ήθελαν νεκρούς κλπ κλπ κλπ....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...