Αθλητισμός

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-1: Ανατροπή και ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου

Στο 36' ο Νούνιτς πάγωσε την Τούμπα ανοίγοντας το σκορ για την Λάρισα - Στο 45'+2' ο Πρίγιοβιτς με π'έναλτι που κέρδισε ο ίδιος, αλλά και την αποβολή του Καρανίκα, ισοφάρισε σε 1-1 - Στο 69' ο Ακπόμ πέτυχε το 2-1 για τον Δικέφαλο.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε κι έβαλε δύσκολα! Όμως με την δύναμη της έδρας, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με πέναλτι του Πρίγιοβιτς και παίζοντας ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, πήρε την πολύτιμη νίκη (2-1) με το... χρυσό γκολ του Άκπομ! Κόκκινη ο Καρανίκας για τους «βυσσινί» που σκόραραν με τον Νούνιτς.

Ο ΠΑΟΚ γνώριζε το αποτέλεσμα στην Ξάνθη και ξεκίνησε το ματς με στόχο να πάρει το τρίποντο αυξάνοντας τη διαφορά στο +8 από το δεύτερο Ολυμπιακό. Οι επιλογές του Ραβζάν Λουτσέσκου είχε έναν «πονοκέφαλο» να λύσει πριν την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΛ. Ποιος θα ήταν ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής και δεν ήταν διαθέσιμος. Η απάντηση: Ομάρ Ελ Καντουρί. Μετά από περίπου τρείς μήνες ο Αμρ Ουάρντα (τελευταία φορά ήταν στο Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-1) βρισκόταν στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου», ενώ τη θέση του τιμωρημένου Κάνιας πήρε ο Πόντους Βέρνμπλουμ.

Από την άλλη πλευρά ο Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το ματς παρατάσσοντας στην Τούμπα ένα σχήμα με πολυπρόσωπη άμυνα και μοναδικό προωθημένο τον Νούνιτς.

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΑ…

Ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι από το πρώτο λεπτό έψαχναν τρόπους για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη «βυσσινί» άμυνα. Πότε με τον κεφάτο Ουάρντα από τα αριστερά, πότε με τις πλαγιοκοπήσεις από τα δεξιά του Λημνιού και με εμφανή διάθεση να πιέσουν στα 3/4 του γηπέδου, ο ΠΑΟΚ αναζητούσαν το γκολ, που θα έδιωχνε το άγχος και θα έκαναν πιο εύκολο το έργο τους.

Οι πρώτες δύο καλές στιγμές ήταν από… αέρος. Πρώτα στο 22’ με την κεφαλιά του Κρέσπο, που έδιωξε με υπερένταση ο Κρίστινσον και τρία λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Ουάρντα να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

… ΤΟ ΓΚΟΛ Η ΑΕΛ!

Στην πρώτη επίσκεψη της στα καρέ του ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ «παγώνοντας» την Τούμπα. Ο Καρανίκας έβγαλε την σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Βαρέλα έχασε τον Νούνιτς και ο επιθετικός της ΑΕΛ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη γράφοντας το 0-1 στο 36ο λεπτό.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να ισοφαρίσει. Ο Μαουρίσιο με καταπληκτική πάσα βρήκε τον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Καρανίκα και εκτός από την αποβολή του αμυντικού της ΑΕΛ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1.

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Με παίκτη λιγότερο η ΑΕΛ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι του β’ μέρους, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει απεγνωσμένα το δεύτερο γκολ. Ο Βιεϊρινια εγκαταστάθηκε στην επίθεση, τα μπακ ανέβηκαν πάνω από τη μεσαία γραμμή με στόχο να σφίξουν κι άλλο τον κλοιό.

Ο Λουτσέσκου με το ρολόι να σημαδεύει το 66ο λεπτό έριξε Σάχοφ και Άκπομ, γυρνώντας σε 4-4-2 και οι δύο αλλαγές του έδωσαν τη λύση στο «Δικέφαλο» μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδο τους στο γήπεδο. Στο 69’ ο Ουκρανός έκανε την σέντρα και ο Άγγλος φορ με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον κάνοντας το 2-1 και γυρίζοντας… τούμπα το ματς!

Ο ΠΑΟΚ έψαξε και το τρίτο γκολ πλησίασε με το σουτ του Μαουρίσιο (71’) και την προσπάθεια του Ζαμπά (85’)

MVP: Ο Τσούμπα Άκπομ δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου, καθώς το γκολ έμοιαζε και ήταν λυτρωτικό για τον ΠΑΟΚ. Σε μεγάλη βραδιά και ο αρχηγός, Αντρέ Βιεϊρίνια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον απέδειξε με τις αποκρούσεις του ότι είναι ένας πολύ καλός και σταθερός τερματοφύλακας

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ΑΕΛ δεν πήρε τίποτα από τον Μπαργκάν που τον έβγαλε ο Φέστα γιατί είχε κίτρινη κάρτα και έδειχνε επιρρεπής στο να αποβληθεί κι αυτός.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αδράνεια των Βαρέλα και Πασχαλάκη στη φάση του 0-1 παραλίγο να βάλει σε μπελάδες τον «Δικέφαλο».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ΠΑΟΚ φωνάζει δικαιολογημένα για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Μπαρκάν εντός μεγάλης περιοχής (42’) στο σουτ του Ουάρντα. Στη φάση του 45ου λεπτού ο Κοτσάνης δείχνει κίτρινη κάρτα (δεύτερη) και αποβάλει τον Καρανίκα για το αδιαμφισβήτητο πέναλτι πάνω στον Πρίγιοβιτς, που κατέβασε με το στήθος (και όχι με το χέρι όπως θέλουν πολλοί…) την μπάλα και μπήκε στην περιοχή φτάνοντας σε προφανή θέση για γκολ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Με 12 νίκες σε 13 ματς ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος και οδεύει προς την κατάκτηση του τίτλου. Απόψε έκανε ένα ακόμη καθοριστικό βήμα κατορθώνοντας να γυρίσει από την… κόλαση στον παράδεισο.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66’ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (81’ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66’ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.
ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ακόστα (86’ Πίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας).
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...