Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν υπάρχει χώρος για γκέι κληρικούς στην Καθολική Εκκλησία


«Η ομοφυλοφιλία είναι μία ’μόδα′ στην οποία ο κλήρος είναι επιρρεπής» δηλώνει μεταξύ άλλων, ο Πάπας Φραγκίσκος, κάνοντας σαφές ότι οι γκέι δεν θα έπρεπε να είναι μέλη του κλήρου της Καθολικής Εκκλησίας και ότι «ανησυχεί» για το «σοβαρό πρόβλημα» -όπως το χαρακτήρισε- της ομοφυλοφιλίας.

«Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να εντοπίζεται εξαρχής στους υποψηφίους» είπε αναφερόμενος στους μελλοντικούς ιερείς.

«Στις κοινωνίες μας φαίνεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι της μόδας και ότι αυτή η νοοτροπία επηρεάζει επίσης, με κάποιον τρόπο, τη ζωή της Εκκλησίας. Είναι κάτι που με ανησυχεί, ίσως επειδή δεν έλαβε την προσοχή που θα έπρεπε» λέει στο βιβλίο με τίτλο «The strength of vocation», το οποίο κυκλοφορεί στις 3 Δεκεμβρίου ταυτόχρονα σε δέκα γλώσσες.

Το 120 σελίδων βιβλίο καταγράφει την τετράωρης διάρκειας συνομιλία του Πάπα με τον Ισπανό ιεραπόστολο Φερνάντο Πράντο τον περασμένο Αύγουστο πάνω σε θέματα που απασχολούν σήμερα την εκκλησία.
https://www.facebook.com/vaticannews/posts/2227949040550021&width=500

Η θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτωλές και η θέση του Πάπα για το θέμα δεν είναι καινούργια.

Διάταγμα για την εκπαίδευση των ιερέων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του 2016 υπογράμμιζε την υποχρέωση της αποχής από το σεξ, τον αποκλεισμό των ομοφυλοφίλων και όσων υποστηρίζουν τη «γκέι κουλτούρα» στις ιερές τάξεις.

Ο αποκλεισμός όσων παρουσιάζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις προσδιορίστηκε πρώτη φορά από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία το 2005.

«Στη ζωή του ιερωμένου δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος της αγάπης. Ως εκ τούτου, η εκκλησία συνιστά να μην γίνονται δεκτοί».

«Πρέπει να προτρέπουμε τους ομοφυλόφιλους ιερείς, τους θρησκευόμενους άνδρες και γυναίκες να ζουν στην αγαμία με ακεραιότητα και πάνω απ′ όλα να είναι υπεύθυνοι στο ακέραιο, προσπαθώντας να μην σκανδαλίσουν ούτε τις κοινότητές τους ούτε τους πιστούς ιερούς αγίους ανθρώπους του Θεού», είπε ο Πάπας.

(Με πληροφορίες από Guardian)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...