Κόσμος

Ο Πορτογάλος πρόεδρος μιλά για επενδύσεις με τον Σι Τζινπίνγκ και του... τρέχουν κυριολεκτικά τα σάλια (βίντεο)


Μία ιδιαίτερα αμήχανη στιγμή κατέγραψαν οι κάμερες των ρεπόρτερ που κάλυπταν την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, και τον Πορτογάλο ομόλογό του, Μαρσέλου Ρεμπέλου Ντε Σόουζα.

Ο Σι Τζινπίνγκ κατέφθασε εχθές στη Λισαβόνα για τη διήμερη επίσκεψή του στην Πορτογαλία, που θα περιλαμβάνει συζητήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης με στόχο τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Μεταξύ των ανωτέρω επενδύσεων είναι και το ενδεχόμενο ένταξης του πορτογαλικού λιμανιού του Σίνες στον «Νέο Δρόμο του Μεταξιού» (One Belt, One Road – OBOR) που σχεδιάζει το Πεκίνο.

Φαίνεται όμως ότι η προοπτική των νέων κινεζικών επενδύσεων άνοιξε την όρεξη του Πορτογάλου προέδρου, προκαλώντας μια ακούσια αντίδραση που τον ντρόπιασε μπροστά στους δημοσιογράφους. Αυτό τουλάχιστον σχολιάζουν με σκωπτική διάθεση τα τοπικά ΜΜΕ.

Το κλιπ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τον Ντε Σόουζα να στέκεται δίπλα από τον Κινέζο πρόεδρο, με ένα ρυάκι σάλιου να τρέχει από το στόμα του. Ο Σι Τζινπίνγκ γυρνάει γρήγορα το κεφάλι από την άλλη μεριά και κοιτάει κάτω για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον ομόλογό του, όμως οι πανταχού παρούσες κάμερες δεν δείχνουν την ίδια διακριτικότητα και... εστιάζουν στην αλλόκοτη σκηνή.

«Ξέρω ότι η προοπτική επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του OBOR σε κάνει να σου τρέχουν τα σάλια, αλλά προσπάθησε να το ελέγξεις» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter χαριτολογώντας ο Λορέν Τόμετ, επικεφαλής του παραρτήματος του Γαλλικού Πρακτορείου στο Πεκίνο, σχολιάζοντας το viral video.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης