Πολιτική

Ο Νάσος Ηλιόπουλος φαβορί για τον δήμο Αθηναίων

Τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, που παίζει εδώ και καιρό για υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων, αφού μέχρι στιγμής η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να βρει πιο αναγνωρίσιμη υποψηφιότητα, «φωτογράφισε» ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (News247), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ως επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, έγινε ο προστάτης των εργαζομένων, είναι γεννημένος στην Αθήνα, η οικογένειά του είχε ασχοληθεί με τα δημοτικά στην Αθήνα, είναι ένα παιδί της διπλανής πόρτας που μπορεί να προσφέρει πολλά».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τις εκτιμήσεις ότι υπάρχει δυστοκία στην επιλογή υποψηφιότητας για τον δήμο Αθηναίων λέγοντας ότι «στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, αρχές του έτους, τον Ιανουάριο, είχαν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες Δούρου-Σακελλαρίδη» και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι να έχουμε τέτοιες υποψηφιότητες που να εγγυώνται ότι θα έχουμε σοβαρή αντιπαράθεση για τα προβλήματα της Αθήνας».

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Κ. Μπακογιάννη, σημείωσε: «Αν αξιολογήσω την υποψηφιότητά του από τις πρώτες του τοποθετήσεις, είναι μια υποψηφιότητα εχθρική ως προς την αυτοδιοίκηση καθώς το πρώτο που δήλωσε είναι ότι θα ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας».

Ποιός είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο είναι υποψήφιος διδάκτορας.

Το 2002 έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και από το 2010 ως το 2013 διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου. Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας: Θα κατεβάσω πρόσωπο-έκπληξη στην Αθήνα -Δεν ξέρει να χάνει

«Στο δήμο Αθήνας, θα κατεβάσω πρόσωπο – έκπληξη «που δεν ξέρει να χάνει»» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο τηλεοπτικής συνέντευξη στον Alpha, τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, αν προκριθεί τελικά η λύση Ηλιόπουλου, αυτή βρίσκεται μακριά από τον στόχο του πρωθυπουργού.

Ας σημειωθεί ότι στο μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας ο οποίος εκτός από ουσιαστική σημασία έχει και σημειολογική για το κόμμα που θα στηρίξει τον νικητή.

Η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη προβληματίζει έντονα τους ιθύνοντες της Κουμουνδούρου, καθώς οι κρυφές δημοσκοπήσεις τον θέλουν να εκκινεί από μια «βάση» της τάξης του 30%. Διαθέτει αναγνωρισιμότητα, είναι νέος, με επιτυχημένη αυτοδιοικητική εμπειρία και διείσδυση στον κεντρώο χώρο.

Επίσης, υπολογίσιμη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου ο οποίος θα στηριχθεί από το Κίνημα Αλλαγής και διαθέτει «αστικά χαρακτηριστικά» αλλά και αξιόλογη αναγνωρισιμότητα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...