Κόσμος

Ο θάνατος παραμόνευε στο γκαράζ: Οικογένεια ξεκληρίστηκε από δηλητηρίαση - Τι να προσέξετε

Ήταν ένα ψυχρό πρωινό στη Λούισβιλ, όταν  ο Juvenal Garcia Mora προθέρμανε το αυτοκίνητο στο κλειστό γκαράζ για να πάει δυό του παιδάκια στο σχολείο.

Η οικογένεια όμως, δεν άφησε ποτέ το σπίτι. Ο 39χρονος πατέρας και γιος του πέθαναν από δηλητηρίαση μονοξειδίου του άνθρακα ενώ η κόρη του, βρέθηκε αναίσθητη αρκετή ώρα αργότερα,για να χάσει τη μάχη για τη ζωή μια μέρα αργότερα στο νοσοκομείο.


Ο Mora, 39 ετών, ο 3χρονος γιος της Cruz και η κόρη Mayra, 8 ετών

. Η αστυνομία της Λούισβιλ έκανε λόγο για  «ένα τρομερό ατύχημα» αφού και οι τρεις έπεσαν θύματα δηλητηρίασης μονοξειδίου του άνθρακα. Το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) είναι άοσμο, άχρωμο αέριο που παράγεται με καύση. Μπορεί γρήγορα να προκαλέσει αποπροσανατολισμό, ξαφνική ασθένεια και θάνατο. Τα πρώιμα συμπτώματα της δηλητηρίασης του CO περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ζάλη, κόπωση, δύσπνοια και ναυτία.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι πεθαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο λόγω δηλητηρίασης με μονοξείδιο του άνθρακα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Πολλοί από αυτούς τους θανάτους σχετίζονται με το αυτοκίνητο.

Μπορούν να συμβούν όταν τα αυτοκίνητα αφεθούν με αναμμένη μηχανή μέσα σε ένα γκαράζ ή εάν ο σωλήνας εξάτμισης φράξει από το χιόνι, τον πάγο ή τα συντρίμμια. Τα μηχανικά προβλήματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν διαρροή διοξειδίου του άνθρακα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου.

Πολλά από αυτά τα οχήματα δεν διαθέτουν αυτόματο κλείσιμο ή συστήματα προειδοποίησης.

Δώστε προσοχή στα εξής:

  • Μην θερμαίνετε ποτέ ένα όχημα σε κανέναν κλειστό χώρο και μην αφήνετε αυτοκίνητο με αναμένη μηχανή στο γκαράζ, ακόμα και όταν η πόρτα του γκαράζ είναι ανοιχτή.
  • Ελέγχετε και καθαρίζετε πάντα τον σωλήνα εξαγωγής πάγου, χιόνι ή άλλα αντικείμενα

medicalland.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ