Εκκλησία

Οι Κινέζοι απαγορεύουν τα Χριστούγεννα αλλά παράγουν το 60% των τεχνητών χριστουγεννιάτικων δέντρων στον κόσμο

Αυτή την εποχή των Χριστουγέννων θα πρέπει να θυμηθούμε τους πολιορκημένους χριστιανούς της Κίνας, μιας χώρας που έκλεισε τρεις χριστιανικές εκκλησίες αυτόν τον χειμώνα

Τώρα στην πόλη Langfang της επαρχίας Χεμπέι απαγορεύονται τα Χριστούγεννα!

Οι τοπικές αρχές έκαναν έκκληση στο κοινό να καταδόσουν οποιονδήποτε για "διάδοση της θρησκείας" σε πάρκα και πλατείες, αν και δεν διευκρίνισε ποια θρησκεία.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι αναγνωρισμένη γιορτή στην ηπειρωτική Κίνα - όπου το κυβερνών κόμμα είναι επίσημα αθεοι - και εδώ και πολλά χρόνια οι αρχές έχουν λάβει σκληρή στάση σε όποιον τα εορτάζει δημόσια.

Τον περσινό Δεκέμβριο μέλη της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας στην επαρχία Χουνάν κλήθηκαν να υπογράψουν ένα κώδικα δεοντολογίας που τους όριζε να μην συμμετάσχουν σε οτιδήποτε είχε να κάνει με την εορτή των Χριστουγέννων.

Η δήλωση των αξιωματούχων του Langfang φέτος ανέφερε ότι όποιος εντοπίζεται να πουλάει χριστουγεννιάτικα δέντρα, στεφάνια, κάλτσες ή στοιχεία του Άγιου Βασίλη στην πόλη θα τιμωρείται.

"Τα καταστήματα απαγορεύονται αυστηρά να πραγματοποιούν χριστουγεννιάτικες παραστάσεις ή διαφημιστικές πωλήσεις", ανέφερε ακόμη.

Στην Κίνα ο διωγμός κατά των Χριστιανών είναι συνεχής και η διεθνής κοινότητα σιωπά εκκωφαντικά.

Ο Patrick Poon, της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι πρόσφατες επιδρομές στις εκκλησίες αντανακλούν τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Χριστιανισμό..

"Οι αρχές στο Langfang μπορεί να θέλουν να δείξουν πόσο είναι διατεθειμένοι να ευχαριστήσουν την κεντρική κυβέρνηση, απαγορεύοντας τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και τις πωλήσεις.

Ωστόσο, δείχνει επίσης την άγνοιά τους για το τι πραγματικά σημαίνουν τα Χριστούγεννα για τους Χριστιανούς, που δεν είναι για αγορές ή πάρτι, αλλά είναι καιρός να εκδηλώσουν την πίστη τους".

Παρά την φαινομενική καταστολή κατά τα Χριστούγεννα, η Κίνα παρήγαγε και εξήγαγε το 60% των τεχνητών χριστουγεννιάτικων δέντρων στον κόσμο το 2017!!!!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...