Ρωσία

«Ξεφεύγει» ποιοτικά και ποσοτικά το ρωσικό Ναυτικό με νέα εξοπλιστικά προγράμματα

Τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας βρίσκονται στο επίκεντρο για τα επόμενα χρόνια, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των αρμόδιων αξιωματούχων του Κλάδου, με ποιοτικές αλλά και ποσοτικές αναβαθμίσεις και προσθήκες.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου της Ναυτικής Αεροπορίας της Ρωσίας, Υποπτέραρχος Igor Kozhin, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda δήλωσε πως νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη θα ενταχθούν στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 2021 - 2030.

"Η ναυτική αεροπορία θα παραλάβει νέας γενιάς αεροσκάφη που έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές αναβάθμισης των δυνάμεων της ναυτικής αεροπορίας, ενώ προσέθεσε πως τα νέα αυτά αεροσκάφη θα είναι διαθέσιμα για το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας από το 2021 μέχρι το 2030.

Στη συνέχεια, ο Υποπτέραρχος, ανέλυσε τα τρια στάδια αυτού του προγράμματος εξοπλισμών. Αρχικά στο πρώτο στάδιο, μέχρι το 2021, προβλέπεται η συνέχιση του εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων επιχειρησιακών αεροσκαφών, ενώ στο δεύτερο στάδιο, τα αναβαθμισμένα αυτά αεροσκάφη θα εντάσσονται σταδιακά στις δυνάμεις της Ναυτικής Αεροπορίας την περίοδο 2021-2030 η ναυτική αεροπορία.

Τέλος στο τρίτο στάδιο μετά το 2030 οι προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων αεροσκαφών θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ τόνισε πως η ενεργή αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου αεροσκαφών θα συνεχιστεί μέχρι το 2021.

"Αυτό σχετίζεται με την αντικατάσταση ειδικών αεροσκαφών με νέα μοντέλα και την ενσωμάτωση μαχητικών αεροσκαφών όπως το MiG-29K / KUB, όπως το Ka-52K, στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού ώστε να επιχειρούν από ναυτικές πλατφόρμες” δήλωσε ο Kozhin, σημειώνοντας επίσης πως περισσότερα από 100 αεροσκάφη θα ενταχθούν στη Ναυτική Αεροπορία μετά το 2020.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στο forum “Army - 2015” , η Ρωσία είχε αποκαλύψει ένα πρόγραμμα ονόματι “Project Sthorm”, σύμφωνα με το οποίο προβλεπόταν η κατασκευή και η δημιουργία βαρέων πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων εξοπλισμένα με τέσσερις ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες και δύο ράμπες, ενώ στις μακέτες υπήρχαν προσομοιώσεις του stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57.

Ωστόσο στο πλαίσιο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, συνεχίζεται ακάθεκτα ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του οπλοστασίου, αυτή τη φορά με επίκεντρο τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας που αναμένεται να ενταχθούν σε αυτόν έξι πολεμικά πλοία διαφόρων κατηγοριών και έξι σκάφη υποστήριξης το 2019, σύμφωνα με τον Διοικητή του Στόλου, Αντιναύαρχο Moiseyev

Ήδη η πιο πρόσφατη κορβέττα Orekhovo-Zuyevo οπλισμένη με πυραύλους κ Kalibr τέθηκε για υπηρεσία στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας σε επίσημη τελετή, ενώ πριν το τέλος του 2018 αναμένεται να ακολουθήσει και το περιπολικό πλοίο Vasily Bykov.

Το 2019, το περιπολικό Dmitry Rogachev, το ναρκοθηρευτικό Ivan Antonov και ένα σύγχρονο αμφίβιο πλοίο επιχειρήσεων θα τεθούν επίσης σε υπηρεσία στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

"Η παράδοση 12 πολεμικών πλοίων και πλοίων προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2019, με έξι πολεμικά πλοία και έξι σκάφη υποστήριξης. Αυτά θα είναι κορβέτες,περιπολικά πλοία καθώς επίσης και βοηθητικά πλοία υποστήριξης και το πολύ σημαντικό πλοίο υδρογραφικών ερευνών", δήλωσε ο Αντιναύαρχο Moiseyev.

Πηγή:onalert.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...