Οπλικά συστήματα

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του αμερικανο-ιαπωνικού ελικοπτέρου Bell 412EPX

Τις δοκιμές εδάφους του πρωτότυπου του νέου μεταφορικού ελικοπτέρου Bell 412EPX ξεκίνησε η ιαπωνική εταιρεία Subaru Corporation πρώην Fuji Heavy Industries, αναφέρει το Defence Point.

Το νέο ελικόπτερο το οποίο βασίζεται σχεδιαστικά στο γνωστό αμερικανικό ελικόπτερο Bell 412EP αναπτύσσεται από την ιαπωνική εταιρεία Subaru Corporation από κοινού με την εταιρεία Bell, για την αντικατάσταση των ελικοπτέρων UH-1J της κοινοπραξίας Fuji Heavy Industries/Bell στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος UH-X των Ιαπωνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ιαπωνικό ελικόπτερο ενσωματώνει σειρά βελτιώσεων σε σχέση με το γνωστό ελικόπτερο Bell 412EP όπως αύξηση του συνολικού βάρους, πιο ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, βελτίωση της ροπής σε χαμηλές ταχύτητες κλπ.

Αυτή την περίοδο η εταιρεία Subaru Corporation πραγματοποιεί τις δοκιμές εδάφους με στόχο την έναρξη των πτητικών δοκιμών το 2019. Το πρόγραμμα UH-X ξεκίνησε το 2015 με την ανάληψη του από την Fuji Heavy Industries σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Bell και συνολικά πρόκειται να κατασκευαστούν 150 ελικόπτερα για τις Ιαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ