Αθλητισμός

Νικηφόρα επέλαση της ΑΕΚ στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας

Νικηφόρα ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Βόλου ΝΠΣ με 3-1 και «σφράγισε» την πρωτιά.

Από την άλλη, οι πρωτοπόροι της Football League αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης στην ισοβαθμία με τη Λαμία, εξαιτίας της συντριπτικής νίκης (7-0) που πέτυχε η τελευταία σήμερα επί του Απόλλωνα Λάρισας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες, παρέταξε μία ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και έδωσε ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες, όπως οι Σβάρνας, Γιαννούτσος και Μπότος. Παραταύτα, η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά, έχασε ευκαιρία με τον Αλμπάνη στο 3΄ και άνοιξε το σκορ ένα λεπτό αργότερα (4΄) με τον Μοράν, κι ενώ είχε προηγηθεί σουτ του Μπότου στο δοκάρι. Ο Βόλος απάντησε όμως άμεσα, με κεφαλιά του Πίσπα στο 6΄ μετά από σέντρα του Ενγκουέμ, και στη συνέχεια είχε ευκαιρίες να πάρει και το προβάδισμα, απέναντι σε μία Ένωση που έμοιαζε (δικαιολογημένα, με τόσες αλλαγές) ασύνδετη.

Στο β΄ μέρος ο «Δικέφαλος» απείλησε με κεφαλιά του Γιαννιώτα και τελικά κατάφερε να ξαναπάρει προβάδισμα στο 59΄ με ατομική ενέργεια του Λιβάια. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στο 69΄ με την κοντινή κεφαλιά του Ενγκουέμ και δύο λεπτά αργότερα (71΄), ξανά ο Λιβάια με προβολή σε σέντρα του Κλωναρίδη «έγραψε» το 3-1 και «καθάρισε» το ματς και την πρωτιά του ομίλου. Ταυτόχρονα, η Λαμία έφτανε σε σκορ... μαμούθ επί του Απόλλωνα Λάρισας, αφήνοντας το Βόλο εκτός της επόμενης φάσης. Η ΑΕΚ είχε και δοκάρι στο 83΄ με τον Γιαννιώτα.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Μπουργάνης, Καρρίκι (62΄ Πίτου Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος (46΄ Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Ηλιόπουλος, Λούκας Γκαρσία (46΄ Κορέλας), Δεμηρτζόγλου, Φράγκος, Πίσπας

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Γιαννούτσος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μοράν (75΄ Μπάμπης), Μπότος (55΄ Κλωναρίδης), Γιαννιώτας, Αλμπάνης (55΄ Μπογέ), Λιβάια

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ