Εσωτερική Ασφάλεια

Νέες αποκαλύψεις για την ανατροπή της υπόθεσης λαθρεμπορίας χρυσού – Τι συνέβη με τον εκτελωνιστή

Ενστάσεις για το κατά πόσο στοιχειοθετείται το αδίκημα της λαθρεμπορίας για τα μέλη του κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού είχαν διατυπωθεί τον περασμένο Οκτώβριο, σε σύσκεψη που είχε γίνει παρουσία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέων

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν στο «Εθνος» αστυνομικές πηγές, το συμπέρασμα της σύσκεψης ήταν ότι το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου -που έκανε την έρευνα- θα έπρεπε να λάβει έκθεση υπογεγραμμένη από στέλεχος αρμόδιας Αρχής, η οποία θα βεβαίωνε το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Κατόπιν, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου αναζήτησαν και βρήκαν εκτελωνιστή, ο οποίος είναι γνωστός για τις εξειδικευμένες γνώσεις του στην τιμολόγηση χρυσού και στις διαδικασίες εμπορίας του. Το άτομο αυτό θεωρείται στον κλάδο του ως ο… μετρ στις εκθέσεις που αφορούν σε διαφυγόντες δασμούς.

Ο εκτελωνιστής πράγματι εκπόνησε έκθεση που συμπεριελήφθη στη δικογραφία, η οποία έκανε λόγο για λαθρεμπορία. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, δεν του έδωσαν με ακρίβεια τα δεδομένα, για να εξαγάγει το σωστό συμπέρασμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, του διαβιβάστηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος έκαναν εξαγωγή χρυσού από την Ελλάδα σε «τρίτη χώρα». Η «τρίτη χώρα», ωστόσο, ήταν η Τουρκία, χώρα που είχε συνάψει συμφωνία όσον αφορά την Τελωνειακή Ενωση της Ευρώπης, που προέβλεπε την κατάργηση των δασμολογικών επιβαρύνσεων.

Τη «λεπτομέρεια» αυτή δεν την έλαβε υπόψη ο εκτελωνιστής, ενώ δεν υπήρχαν εκθέσεις από άλλες Αρχές σε σχέση με την τεκμηρίωση του αδικήματος της λαθρεμπορίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η πιο σοβαρή από τις κατηγορίες σε βάρος των μελών του κυκλώματος «έπεσε» στο δικαστήριο.

Χθες, ο γνωστός τηλεχρυσοχόος, που φερόταν ως πρωταγωνιστής στο κύκλωμα, οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Η μεταγωγή του από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου κρατείτο έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: Έθνος

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...