Κόσμος

Νέα μέτρα-φρένο στους μετανάστες από την Δανία - Τι αποφασίστηκε για την ιθαγένεια

Οι νομοθέτες της Δανίας ψήφισαν την Πέμπτη μια πρόταση που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση και το νομοσχέδιο επικρίνεται επειδή διακρίνει τους μουσουλμάνους.
Σύμφωνα με τα δανέζικα ΜΜΕ απαιτεί από τους αιτούντες τη δανική ιθαγένεια να δεσμευτούν για τις αξίες της χώρας και να δείξουν σεβασμό προς την κυβέρνησή τους.

Το νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων από το περασμένο καλοκαίρι.

Η πρόταση υποστηρίχθηκε από τη δανική τριμερή κυβέρνηση μειοψηφίας, με την κινητήρια δύναμη πίσω από το νόμο να είναι το Συντηρητικό Κόμμα και το αντι-μεταναστευτικό Δανικό Λαϊκό Κόμμα.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου ισχυρίζονται ότι ο σκοπός αυτού του νόμου είναι να αποθαρρύνει τους μουσουλμάνους να αναζητήσουν τη δανική υπηκοότητα, αποκαλώντας την πρόταση προκατειλημμένη και χαρακτηρίζοντάς την ως σπατάλη φορμαλισμού.

Υπενθυμίζεται πως το δανικό κοινοβούλιο, νωρίτερα φέτος, απαγόρευσε τη χρήση ενδυμάτων που να κρύβουν το πρόσωπο στις μουσουλμάνες γυναίκες.

Το 2015, η χώρα μείωσε τα κοινωνικά της προγράμματα για τους αιτούντες άσυλο ενώ νόμος του 2016 επιτρέπει στις αρχές να κατασχέσουν τα τιμαλφή των μεταναστών για να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους διαμονής στη Δανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές