Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Ποιος είναι ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων

Από τα κομματικά σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ στη «μάχη» του δήμου Αθηναίων

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι και... με τη βούλα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, στον δήμο Αθηναίων. Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αθήνα Ανοιχτή Πόλη» παρουσίασε σήμερα επίσημα τον υποψήφιό της για τις δημοτικές εκλογές του 2019.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε ανάψει από την πρώτη στιγμή το «πράσινο φως» στον Αλέξη Τσίπρα, αποδεχόμενος να είναι υποψήφιος για το δήμο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναζητήσει τον «εκλεκτό» του και σε προσωπικότητες εκτός Βουλής αλλά είτε βρήκε… κλειστές πόρτες είτε το κόμμα θεώρησε ότι δεν θα μπορούσαν να τεθούν, αυτά τα πρόσωπα, αντιμέτωπα με αντιπάλους όπως ο Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος, που προέρχεται από μεγάλη αστική οικογένεια της Αθήνας.

Έτσι, επιλέχθηκε για το Δήμο Αθηναίων ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο νεαρός υφυπουργός Εργασίας θεωρείται εργατικός και πολύ αποτελεσματικός, χαίρει εκτίμησης από στελέχη της Κουμουνδούρου και προέρχεται από τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Αθήνα, στα Κάτω Πατήσια, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.
Αποφοίτησε από το 20ό ενιαίο Λύκειο Αθηνών.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Έχει συνεργαστεί με το γερμανικό ερευνητικό Ινστιτούτο Rosa Luxemburg, ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, εργάστηκε ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής.

Τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).

Διετέλεσε μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.) για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.).

Συνεργάστηκε στενά με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) , καθώς και με τον Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.

Τον Φεβρουάριο του 2018 ανέλαβε χρέη Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίσης έχει διατελέσει γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού (2010-2013) και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές