Εκκλησία

Μητρόπολη Μόρφου: Η κοπή της πίτας με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου (Εικόνες)

H Μητρόπολη Πάφου παρέθεσε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ανάμεσα στους παρεβρισκόμενους ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής 28ης Δεκεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη Πάφου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου St. George στην Πάφο.

Η εκδήλωση συνεστίασης κληρικών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε σε ζεστό, οικογενειακό κλίμα, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, του επιχώριου μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου και Χύτρων κ. Λεοντίου.

Παρατέθηκε πλούσιο γεύμα με ποικιλία από εδέσματα, όπως προστάζει το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Όπως επισήμανε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου στη σύντομη προσλαλιά του: «όλοι θέλουμε να μην περνά ο χρόνος και επειδή δεν μπορούμε να τον εμποδίζουμε, πανηγυρίζουμε στο πέρασμά του! Είναι μία κατάσταση που δεν μπορούμε να την μεταβάλουμε. Εύχομαι, όμως, ο νέος χρόνος να είναι ευλογημένος από τον Θεό, κατά τη διάρκειά του να εκπληρώνουμε όλοι την αποστολή μας, όσο γίνεται καλύτερα, και ο Θεός να ευλογήσει ώστε η πατρίδα μας να βρει την ποθούμενη ελευθερία της». Τέλος, ευχήθηκε στον Μακαριώτατο να έχει πάντοτε την υγεία του, ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό έργο του.

Στη συνέχεια, λόγια πατρικής αγάπης προς τους κληρικούς απηύθυνε και ο Μακαριώτατος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Ευχαριστώ τον Πανιερώτατο για την πρόσκληση να είμαι σήμερα κοντά σας, να ευχηθώ στον ίδιο και σε όλους σας πάντοτε να είστε καλά, να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στον λαό μας, που είναι ένας θρησκευόμενος λαός. Εμείς προσπαθούμε να ανεβάζουμε το επίπεδο του κλήρου μας τόσο με την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής, όσο και με την αύξηση των μισθών στους κληρικούς μας, με την ίδρυση του Φορέα Μισθοδοσίας Εφημεριακού Κλήρου. Παρόλο που χάσαμε πολλά από την οικονομική κρίση που πέρασε ο τόπος μας, εν τούτοις εμείς προσπαθήσαμε και με τη Χάρη του Θεού καταφέραμε να έχουμε αυτό το κοινό ταμείο για τους κληρικούς μας. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, η πρώτη επιδίωξή σας να είναι η εξεύρεση άξιων διαδόχων σας. Διότι μόνο αν έχουμε μια ισχυρή Εκκλησία μπορούμε να σταθούμε σθεναρά ενάντια στους εχθρούς μας που βυσσοδομούν και θέλουν συνεχώς να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, κι όχι το συμφέρον του τόπου μας. Εσείς είστε η δύναμή μας και για τους κληρικούς μας θα κάνουμε το παν. Και για τη μόρφωσή τους, αλλά και για να έχουν ένα αξιοπρεπή μισθό στο τέλος του μηνός. Θέλω από σας να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας για το καλό του λαού μας».

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, στην οποία είχαν τοποθετηθεί τυχερά φλουριά, με δώρα για τους νικητές.

Πριν την ολοκλήρωση της συνεστίασης, οι κληρικοί μαζί με τις οικογένειές τους ευχήθηκαν προσωπικά στον Μακαριώτατο με την ευκαιρία των εορτών και έλαβαν την ευλογία του.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ