Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Κερκύρας: Σύμφωνος με τις θέσεις των Μητροπολιτών για την Μακεδονία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρα, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος δήλωσε την στήριξη και την συμπαράστασή τους στους Ιεράρχες της Μακεδονίας.

Δήλωση με αφορμή την επιστολή των 22 Ιεραρχών της Μακεδονίας έδωσε στην δημοσιότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος τονίζει: ”Χαιρετίζω και προσυπογράφω τις θέσεις των αδελφών και συλλειτουργών Μητροπολιτών της Μακεδονίας μας και ζητώ με την σειρά μου να μην προχωρήσουμε στην αποδοχή αυτής της ολέθριας για την πατρίδα μας συμφωνίας”.

Διαβάστε την σχετική δήλωση του Σεβασμιωτάτου:

«Με μεγάλη προσοχή διάβασα το κείμενο των 22 συν-ιεραρχών της Μακεδονίας μας, με το οποίο ζητούνε από τη ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση στην Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Χαιρετίζω και προσυπογράφω τις θέσεις των αδελφών και συλλειτουργών Μητροπολιτών της Μακεδονίας μας και ζητώ με την σειρά μου να μην προχωρήσουμε στην αποδοχή αυτής της ολέθριας για την πατρίδα μας συμφωνίας.

Αν δημιουργηθούν τετελεσμένα, δεν μπορούν σε διεθνές επίπεδο να αλλάξουν. Μετά τα πολιτικά, αργά ή γρήγορα, θα ακολουθήσουν τα εκκλησιαστικά.

Απευθύνω έκκληση με την σειρά μου τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στα πολιτικά κόμματα, αλλά, πρωτίστως στον κάθε Έλληνα βουλευτή, να μην συντελέσουν στην απεμπόληση της ιστορίας, της παράδοσης, της αλήθειας ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και ελληνική.

Οδηγός στη σκέψη μας ας είναι ένας από τους τελευταίους λόγους του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας Χριστοδούλου, ο οποίος ζήτησε να μην υποχωρήσουμε ποτέ σε κάτι που αλλοιώνει και παραδίδει τα εθνικά μας δίκαια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...