Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Καστοριάς: Τα αδύνατα δυνατά να σώσει τον τόπο του - Διαρκείς οι εκκλήσεις του

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ στους τοπικούς μας άρχοντες και στους ιθύνοντες της χώρας, για την κατάσταση που επικρατεί στην Καστοριά .

Σε επιστολή που απέστειλε ύστερα από εκκλήσεις πολλών Καστοριανών, περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας της οποίας ο πληθυσμός έχει συρρικνωθεί,αφού οι περισσότεροι έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό .

Το γεγονός, σχολίασε ο Σεβασμιότατος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στα τοπικά ΜΜΕ.

«Έγραψα μία επιστολή την οποία έστειλα σε όλους τους άρχοντες του τόπου, αλλά και σε όλους τους άλλους της πατρίδας μας και τους είπα: αυτός ο τόπος προσέφερε πολλά. Βοηθήστε αυτόν τον τόπο. Γι’ αυτόν τον τόπο δεν θα κάνουν κάτι; Είναι το μεγάλο ερώτημα το οποίο με απασχολεί.

Δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό , εάν οι άνθρωποι δεν μου έλεγαν, δεν μου έβαζαν το μαχαίρι στον λαιμό. Θα το πείτε, για να το ακούσουμε στις εκπομπές. Θα μεταφέρετε στους κρατούντες, στους άρχοντες, το μεγάλο μας παράπονο. Την αδιαφορία γι’ αυτόν τον τόπο. Γι’ αυτόν τον λαό.

Εκπέμπω λοιπόν S.O.S και φωνάζω δυνατά: « Σκεφτείτε αυτόν τον τόπο», τόνισε ο Μητροπολίτης Καστοριάς.

Ο Σεβασμιότατος, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απαντήσεις στην επιστολή που απέστειλε.

Στη συνέντευξή του έκανε επίσης λόγο για τα δέματα με τρόφιμα τα οποία μοιράζει η τοπική μας εκκλησία στους απόρους λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων ο αριθμός των οποίων φέτος αυξήθηκε κατά πολύ.

Μοιράστηκαν 2.500 δέματα σε αντίθεση όπως ανέφερε με άλλες χρονιές που διανέμονταν 1.200,1.400. Επίσης, δόθηκαν 1.200 κουπόνια προκειμένου οι άπορες οικογένειες να πάρουν το χριστουγεννιάτικο γεύμα τους από εστιατόρια της περιοχής μας.

«Εκείνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι αυτή τη στιγμή να αναπαυθούν οι άνθρωποι. Να κάνουν κι αυτοί Χριστούγεννα. Δεν μ’ ενδιαφέρει ούτε ο έπαινος, ούτε να μου πει κάποιος ευχαριστώ, ούτε επιθυμώ κάτι άλλο.

Επιθυμώ, οι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο τους, να έχουν την οικογενειακή τους ευτυχία ,να απολαμβάνουν αυτά τα αγαθά, σ’ αυτή την ολοφώτεινη, δοξασμένη και ιστορική πόλη», σημείωσε ο Μητροπολίτης Καστοριάς.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ορχήστρες από την ΠΓΔΜ που θα έρθουν κατά τη διάρκεια των γιορτών στην Καστοριά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλες αυτές τις μέρες δεν πρέπει να μείνουμε σε κάποιες παροδικές διασκεδάσεις. Θα πρέπει να σκεφτούμε και το μέλλον της πόλεως μας. Τι θα κάνουμε την επαύριον. Ούτε θα πρέπει να σταθούμε στα συγκροτήματα που θα έρθουν και μάλιστα, αυτά που θα έρθουν από τα Σκόπια γιατί είναι όνειδος για μας. Αυτοί οι οποίοι καθημερινά αμαυρώνουν την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας και την πατρίδα μας, ε, λοιπόν χρειάζεται κι εμείς να εγείρουμε μία φωνή διαμαρτυρίας, αν θέλουμε να είμαστε αντάξιοι απόγονοι του Γερμανού Καραβαγγέλη και του Παύλου Μελά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ