Κόσμος

Με αυτές τις 5 λέξεις «σκότωσε» ο Κάρολος την Νταϊάνα (βίντεο)


Ξεχάστε για μια στιγμή το πώς έληξε ο γάμος του Πρίγκιπα Καρόλου και της πρώτης συζύγου του, Ντιάνας, πριγκίπισσας της Ουαλίας και θυμηθείτε τον παραμυθένιο γάμο τους, τον οποίο παρακολούθησαν σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ο πρωτότοκος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μπορούσε να παντρευτεί οποιανδήποτε, αλλά επέλεξε τη Ντιάνα, μια όμορφη νηπιαγωγό, πάνω από 10 χρόνια μικρότερή του.

Είχαν πρωτοσυναντηθεί χρόνια νωρίτερα, αλλά ο έρωτάς τους άνθισε γρήγορα μετά τον θάνατο του αγαπημένου θείου του Καρόλου, του Λόρδου Mountbatten. Καθώς η Νταϊάνα συμπαραστεκόταν στον Κάρολο, ξαφνικά  εκείνος την είδε σαν νέο φως στη ζωή του.

Ωστόσο, αυτό το νέο φως ίσως να μην ήταν «αγάπη». Στην πραγματικότητα, ρίχνοντας μια ματιά πίσω στην πρώτη συνέντευξη που έδωσαν ο Κάρολος και η Νταϊάνα μετά την ανακοίνωση του γάμου τους το 1981 αποκαλύπτει μια αμήχανη στιγμή των δυο τους που θα μπορούσε να προμηνύσει όλα όσα θα ακολουθούσαν μετά το γάμο.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε το ζευγάρι αν ήταν ερωτευμένοι, ο Κάρολος γύρισε προς την Νταϊάνα για να δει τι θα έλεγε. «Φυσικά», απάντησε εκείνη, κοιτάζοντας από την άλλη πλευρά. Τότε ο Κάρλος είπε, «Λοιπόν, ό,τι σημαίνει η λέξη αγάπη».

Πολλοί, ακούγοντάς το τότε θα σκέφτηκαν ότι αστειεύεται.

Αλλά δεν ήταν πνεύμα, ο Κάρολος απλά αποκάλυπτε τα πραγματικά του συναισθήματά του για τη Νταϊάνα, ή μάλλον την έλλειψη πραγματικών συναισθημάτων για τη Νταϊάνα.

Με το νυφικό του αιώνα, στην εκκλησία η Νταϊάνα καθισμένη στο πλευρό του Καρόλου, σαν δυο ξένοι. Με το νυφικό του αιώνα, στην εκκλησία η Νταϊάνα καθισμένη στο πλευρό του Καρόλου, σαν δυο ξένοι.

«Αυτό με έριξε εντελώς», δήλωσε η Νταϊάνα πολύ αργότερα, αφού είχε αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβαινε ανάμεσα στο ζευγάρι. «Με τραυμάτισε βαθιά». Αυτό που μπορεί να το έκανε ακόμη χειρότερο ήταν ότι η Ντιάνα δεν ήξερε ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα. Απλώς ήξερε ότι το σχόλιο του συζύγου της δεν ήταν αλλόκοτο. Ακόμη και όταν η Νταϊάνα ανακάλυψε, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το γάμο της, ένα βραχιόλι που είχε αγοράσει ο Κάρολος για την Καμίλα, τη γυναίκα που πάντα αγαπούσε και την οποία παντρεύτηκε πριν μια δεκαετία περίπου, το είχε παραβλέψει.

Φυσικά, η Νταϊάνα εν τέλει κατάλαβε και δέχτηκε ότι ο Κάρολος δεν την αγάπησε, σίγουρα όχι όπως τον αγαπούσε Καμίλα. Και όλοι οι υπόλοιποι το κατάλαβαν το 1992 όταν το ζευγάρι χώρισε.

Ανέκφραστοι και οι δυο κατά τη διάρκεια του γάμου.

Φωτογραφίες: ΑΡ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ