Κόσμος

Μεξικό: Ένα πραγματικό κυνήγι θησαυρού στήθηκε από έναν δισεκατομμυριούχο

Κάπου στο Μεξικό εδώ και χρόνια έχει στηθεί ένα κυνήγι θησαυρού. Όλοι ψάχνουν το πολύτιμο σεντούκι.

Κάπου στα Βραχώδη Όρη, σε απόσταση περίπου 1.600 χιλιομέτρων από την Σάντα Φε του Νέου Μεξικού και των καναδικών συνόρων, μπορεί να κρύβεται ένας θησαυρός αξίας εκατομμυρίων δολαρίων που αναζητούν χιλιάδες άνθρωποι.

Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι έχει κρύψει μια περιουσία το 2010, είναι ο Φόρεστ Φεν, ηλικίας πλέον 87 ετών, και είναι πρώην πιλότος που πολέμησε στο Βιετνάμ και έμπορος έργων τέχνης.

Ο Φεν εκτιμά ότι περίπου 35.000 άνθρωποι έχουν βγει προς αναζήτηση του θησαυρού, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει αν κάποιος έχει καταφέρει να τον πλησιάσει αρκετά. «Μπορεί να βρεθεί σύντομα ή μπορεί και σε 1.000 χρόνια από τώρα» λέει.

«Κανείς δεν ξέρει πού πραγματικά βρίσκεται θαμμένος, παρά μόνο εγώ» ανέφερε το 2016 στο NPR. Αυτό περιλαμβάνει και την σύζυγό του. «Αν πεθάνω αύριο, θα πάρω μαζί μου στον τάφο μου την ακριβή θέση του».

Τι κάνει όμως χιλιάδες ανθρώπους να τον αναζητούν; Ο Φεν προσέφερε ένα στοιχείο προκειμένου να βοηθήσει τους σύγχρονους Ιντιάνα Τζόουνς σε ένα κρυπτογραφημένο ποιήμα 24 γραμμών που έγραψε στην αυτοβιογραφία του «The Thrill of the Chase» και αργότερα το μοιράστηκε στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/BI7xMsUAKJB/?utm_source=ig_web_copy_link

«Ξεκινήστε εκεί που σταματούν τα ζεστά νερά. Και πάρτε προς τα κάτω το φαράγγι. Όχι πολύ μακριά, όχι πολύ μακριά για να περπατήσετε. Κάτω από το σπίτι του Brown» αναφέρει σε ένα σημείο.

«Διαβάστε τα στοιχεία στο ποίημά μου ξανά και ξανά και μελετήστε τους χάρτες από τα Βραχώδη Όρη» δήλωσε πρόσφατα ο Φεν στο Business Insider. «Προσπαθήστε να παντρέψετε και τα δύο. Ο θησαυρός είναι εκεί έξω και περιμένει το άτομο που θα καταφέρει να βρει το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται».

https://www.instagram.com/p/03vGdWuZi2/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BnUIrkfAAgT/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BkAd5DBgXBp/?utm_source=ig_web_copy_link

Το σεντούκι έχει μήκος περίπου 92 εκατοστά σε μέγεθος και ζυγίζει περίπου 40 κιλά όταν είναι γεμάτο. Υποτίθεται ότι περιέχει σμαράγδια, ρουμπίνια, χρυσά νομίσματα και διαμάντια – όλα όσα ο Φεν, ένας αυτοδίδακτος αρχαιολόγος συγκέντρωσε κατά την διάρκεια των δικών του, ενίοτε αμφιλεγόμενων εξερευνήσεων στα νοτιοδυτικά της χώρας. Ο εκατομμυριούχος είχε κατηγορηθεί την δεκαετία του 1990 για την ανασκαφή στην ινδιάνικη περιοχή San Lazaro Pueblo που είχε αγοράσει και το FBI είχε κάνει έρευνα στο σπίτι του το 2009, σε σχέση με την πώληση αντικειμένων που είχαν λεηλατηθεί από την περιοχή Four Corners, παρόλο που τελικά δεν προέκυψαν κατηγορίες.

Ο Φεν γέμισε το σεντούκι όταν είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 1988. Σχδίαζε να το πάρει μαζί του στα βουνά και να πεθάνει δίπλα του. Αφού επέζησε, το άφησε σε μια ντουλάπα του σπιτιού του για χρόνια, όπου κάποιοι μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως το είχαν δει γεμάτο μέχρι πάνω με τιμαλφή.

Αποφάσισε τελικά να το κρύψει και ξεκίνησε το κυνήγι του θησαυρού αργότερα, κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. «Πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει την δουλειά τους, η απελπισία ήταν στους κύριους τίτλους των εφημερίδων κι εγώ ήθελα απλώς να δώσω σε κάποιους ανθρώπους ελπίδα» είχε δηλώσει στο ABC News.

Σε κάποιους από τους κυνηγούς του θησαυρού του, έχει γίνει εμμονή. «Περνώ τις περισσότερες από τις 12 ώρες μου κάθε βράδυ στο Google ή ψάχνοντας για στοιχεία» δήλωσε ο Ρίκι Ίντλετ, ένας επιχειρηματίας στο Μισισιπή. «Κάθε βράδυ. Κάθε βράδυ ψάχνω». Υπάρχει ένας αριθμός διαδικτυακών φόρουμ όπου οι ενθουσιώδεις ανταλλάσουν θεωρίες σχετικά με το πού θα μπορούσε να είναι ο θησαυρός, συμπεριλαμβανομένης μιας ολόκληρης ενότητας στο reddit με το όνομα r/FindingFennsGold, που είναι αφιερωμένο στον θησαυρό.

Ο Φεν λέει ότι λαμβάνει περίπου 100 μηνύματα την ημέρα, αναφέρουν οι New York Times. Σε μερικές περιπτώσεις, κάλεσε την αστυνομία μετά την εμφάνιση ανεπιθύμητων επισκεπτών στο σπίτι του ή μετά από απειλές. «Κάποτε μου τηλεφώνησε ένας και μου είπε: ‘Πες μου πού είναι ο θησαυρός τώρα, αλλιώς θα σε σκοτώσω’».

Για κάποιους άλλους, η αναζήτηση του θησαυρού έχει αποδειχθεί μοιραία. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει σε ατυχήματα κατά την αναζήτηση. Αυτό οδήγησε κάποιους να ζητήσουν από τον Φεν να σταματήσει το κυνήγι του θησαυρού. Δεν το έκανε, αλλά πρόσθεσε μερικά πρόσθετα στοιχεία στο μπλογκ του προσπαθώντας να βοηθήσει τους ανθρώπους να μείνουν ασφαλείς.

«Το σεντούκι του θησαυρού δεν είναι μέσα στο νερό, ούτε βρίσκεται κοντά στον ποταμό Rio Grande. Δεν είναι απαραίτητο να μετακινήσετε μεγάλους βράχους ή να κάνετε αναρρίχηση ή να κατεβείτε έναν απότομο γκρεμό» γράφει. «Σας παρακαλώ, να θυμάστε ότι ήμουν περίπου 80 ετών όταν έκανα δύο ταξίδια από το αυτοκίνητό του για να κρύψω τον θησαυρό. Η αναζήτηση υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστική» πρόσθεσε.

Έχει επίσης επιβεβαιώσει πως η το κρύψιμο του θησαυρού αποσκοπούσε αρχικά σε μεγάλο βαθμό στην ενθάρρυνση των οικογενειών για εκδρομές στην ύπαιθρο. «Ήθελα να δώσω την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν κάτι στην ύπαιθρο» είπε. «Περνούν τόσο χρόνο μέσα σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια ή παίζουν με τα τάμπλετ τους. Ελπίζω οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε για κάμπινγκ και αναρρίχηση στα Βραχώδη Όρη. Ελπίζω να ψαρέψουν, να ψάξουν για κοχύλια, να αναποδογυρίσουν σάπια κούτσουρα για να δουν τι κρύβεται από κάτω και να ψάξουν για τον θησαυρό μου».

Συνολικά, δεδομένου ότι εκατοντάδες χιλιάδες έχουν βγει προς αναζήτηση του θησαυρού, ο Φεν δήλωσε στο CNBC πως το κυνήγι αυτό «έχει ξεπεράσει ακόμη και τα πιο τρελά όνειρά μου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ