Κυβέρνηση

Μανώλης Πετσίτης: Η σχέση του με τον δικηγόρο των offshore Αρτεμίου, συνταξιδιώτη του Παππά στη Βενεζουέλα

Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως για τις σχέσεις του golden boy του Μαξίμου Μανώλη Πετσίτη με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν Τα Νέα, προκύπτει διασύνδεση του «κολλητού» του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη και με το περίεργο ταξίδι στην Βενεζουέλα.

Η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη και του ρόλου του στον στενό κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού, προέκυψε όταν αποκαλύφθηκε η ιλιγγιώδης εξέλιξη των εισοδημάτων του που από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με επιχειρηματίες όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Χρυσό συμβόλαιο Πετσίτη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Ειδικά οι απολαβές του Μανώλη Πετσίτη από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έχουν μπεί στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού έχει κάνει σημαία της αντιπολιτευτικής της πολιτικής το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ. Το γεγονός δηλαδή ότι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου δεν φρόντισε επί σειρά ετών να απαιτήσει την εξόφληση των χρεών της επιχείρησης ELFE του ήδη καταδικασθέντος Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με αποτέλεσμα την ζημιά του Δημοσίου με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση αυτή ήδη ερευνάται από την Δικαιοσύνη ενώ έχει ασκηθεί δίωξη στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρο Κιτσάκο, που για ένα διάστημα ήταν συνεργάτης- όλως τυχαίως- και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η αντίδραση της ΝΔ

«Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία. Και ερωτά: «Ποιες "υπηρεσίες" άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του. Θα επανέλθουμε...».

Η σχέση του golden boy του Μαξίμου με τους κύπριους δικηγόρους

Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Μανώλης Πετσίτης φαίνεται να είχε επαγγελματική σχέση και με κύπριο δικηγόρο, με τον οποίο έκανε συγκεκριμένη συναλλαγή στην Ελλάδα. Ο κύπριος δικηγόρος φέρεται να είναι επί σειρών ετών συνεργάτης στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με τον δικηγόρο Αρτεμη Αρτεμίου, που εμφανίζεται στα γνωστά Panama Papers, ως δημιουργός offshore εταιρειών με έδρα τον Παναμά.

Ποιά είναι η σχέση του Αρτεμη Αρτεμίου με τον Νίκο Παππά; Η σχέση Αρτεμίου με τον Νίκο Παππά προέκυψε όταν η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος είχε δημοσιεύει φωτογραφία του δικηγόρου να εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος ο Αρτέμης Αρτεμίου είχε δηλώσει ότι μετέβη εκεί για να κομίσει επενδυτική πρόταση. Ομως η σχέση του κυρίου Αρτεμίου με τον στενό κύκλο του Μαξίμου είχε ηδη παρελθόν.

Ο Ελεύθερος Τύπος είχε αποκαλύψει την επίσκεψη του κύπριου δικηγόρου ειδικού στις off shore στο Μέγαρο Μαξίμου

Το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα

Ο Αρτεμης Αρτεμίου είναι ο δικηγόρος που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο περίφημο ταξίδι στην Βενεζουέλα, όπου έδωσαν το παρόν και εκπρόσωποι από μεγάλες ελληνικές εταιρείες κυρίως πετρελαιειδών. Μάλιστα Παππάς και Αρτεμίου είχαν βγάλει και φωτογραφίες από ιδιωτικό ταξίδι με το προσωπικό αεροσκάφος αμφιλεγόμενου επιχειρηματία της Βενεζουέλας, με ειδικές σχέσεις με το καθεστώς. Οι λόγοι του ταξιδιού του Νίκου Παππά στο Καράκας είχαν δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Πόσο μάλλον που συνοδευόταν από δικηγόρο, ειδικό στην δημιουργία off shore εταιρειών. Τι ακριβώς έκαναν εκεί; Ηταν τυχαία η παρουσία εκπροσώπων ελληνικών εταιρειών; Η παρουσία του δικηγόρου που ειδικεύεται στις off shore;

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς είχε πεί τότε ένα ασαφές και καθόλου πειστικό ότι διερεύνησε τις προοπτικές να γίνει επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Βενεζουέλα, λές και χρειαζόταν ειδικό ταξίδι για να γίνει μια επίσκεψη του αρχηγού τότε του Σύριζα στο Καράκας, και οτι εξετάστηκε η δυνατότητα αγοράς προιόντων απο τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας...

Το ταξίδι του Νίκου Παππά με τον δικηγόρο Αρτεμη Αρτεμίου με το ιδιωτικό τζέτ επιχειρηματία με στενές σχέσεις με το καθεστώς της ΒενεζουέλαςΤο ταξίδι του Νίκου Παππά με τον δικηγόρο Αρτεμη Αρτεμίου με το ιδιωτικό τζέτ επιχειρηματία με στενές σχέσεις με το καθεστώς της Βενεζουέλας

Οι δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη με τους κύπριους δικηγόρους

Σύμφωνα με Τα Νέα τώρα προκύπτουν και νέα στοιχεία που δείχνουν οτι ο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά είχε απευθείας επαφή με το δικηγορικό γραφείο του Αρτεμη Αρτεμίου και με τους συνεργάτες του. Οπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ένας «εκ των συνεταίρων του εν λόγω δικηγορικού γραφείου, φέρεται να είχε από τα τέλη του 2014 συνεργασία με τον στενό φίλο και συμμαθητή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Να σημειωθεί ότι ο Μανώλης Πετσίτης λίγο καιρό μετά τον θόρυβο για την παρουσία του κυρίου Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, νοίκιασε σπίτι στο Χαλάνδρι για λογαριασμού του κύπριου δικηγόρου συνεταίρου του κ. Αρτεμίου, προκαλώντας ερωτηματικά για τον δικό του ρόλο. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτός ο συνδετικός κρίκος του κ.Πετσίτη με τους κυπρίους δικηγόρους. Ο ίδιος εμφανίζεται να συνεργάζεται και με τον άλλο εταίρο της ιιας κυπριακής δικηγορικής εταιρείας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των κυπριακών Αρχών, αναφέρουν Τα Νέα, ο τελευταίος είναι ο διευθυντής του νομικού γραφείου. Μάλιστα οι δύο κύπριοι δικηγόροι που φέρεται να συνεργάζονται με τον Μανώλη Πετσίτη, εμφανίζονται να συμμετέχουν διαδοχικά με μερίδιο 50% - ο ένας το μεταβίβασε στον άλλο- σε διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία στα 3 χρόνια της λειτουργίας της στην Αθήνα, κατάφερε να αποσπάσει επί κυβέρνησης Σύριζα, δουλειές από αρκετές ΔΕΚΟ.

Το σχόλιο του Νίκου Παππά

Το πρώτο και μοναδικό σχόλιο του Νίκου Παππά για τα έργα και τις ημέρες του φίλου του ήταν σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, όπου δήλωσε άγνοια για τα εισοδήματα του συμμαθητή του και συνεργάτη του:
«Το είναι φίλος μου και συμμαθητής μου, αλίμονο. Ήταν κάποια στιγμή εθελοντικά κοντά μου…» είπε και πρόσθεσε: «Αρμόδιος να απαντήσει για την πορεία του είναι ο ίδιος ο Μανώλης Πετσίτης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ