Αθλητισμός

Μία ανάσα από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Σερβίας ο Ολυμπιακός (βίντεο)

Ποιος είναι ο Αλέξα Βουκάνοβιτς

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ψάχνει ακόμη τον φορ που θα κάνει τη διαφορά με τα γκολ του, αλλά παράλληλα προχωράει κι άλλες μεταγραφικές υποθέσεις με προοπτική καλοκαιριού.

Έτσι, λοιπόν, μετά τον Γιώργο Μασούρα του Πανιωνίου, «έκλεισε» και τον Σενεγαλέζο «βράχο» της Γκαζελέκ Αζαξιό, Ουσεϊνού Μπά, ενώ από κοντά έρχεται και ο αριστερός εξτρέμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται μία… ανάσα από την απόκτηση του κορυφαίου μέχρι στιγμής εξτρέμ του σερβικού πρωταθλήματος, ο οποίος τυγχάνει και πρώτος σκόρερ του! Ο λόγος για τον Αλέξα Βουκάνοβιτς.

Γεννημένος στο Νόβισαντ στις 22 Ιουνίου του 1992 και με ύψος 1.89 παίζει για τρίτη σεζόν στη Νάπρεντακ Κρούσεβατς, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2019.

Με 12 γκολ σε 20 ματς πρωταθλήματος ο Βουκάνοβιτς μοιράζεται την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας μαζί με τον Βόσνιο Χάσνιτς της Ραντνίτσκι κι έχοντας δύο περισσότερα τέρματα από τον «γνωστό» μας Μοχάμεντ Μπέν του Ερυθρού Αστέρα.

Τα δυο προηγούμενα χρόνια του στη σερβική SuperLiga, με τη Νάπρεντακ Κρούσεβατς, το κοντέρ του έγραψε τη μία 36 ματς με 9 γκολ και την άλλη 34 με 10 σκοραρίσματα. Την τρέχουσα σεζόν μετράει και ένα γκολ σε δύο ματς Κυπέλλου, συνολικά δηλαδή έχει 13 σε 22 συμμετοχές.

Ο 26χρονος ακραίος επιθετικός κάνει πραγματικά μια σούπερ σεζόν φέτος και σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, μία μεταγραφή του στο εξωτερικό ή σε μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας θα τον βοηθούσε να κληθεί και στην Εθνική.

Η ομάδα του δεν μπορεί να τον ανανεώσει και προκειμένου να μην τον χάσει τζάμπα, θα τον παραχωρήσει κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Βουκάνοβιτς ήταν και πρόταση του πρώην αθλητικού διευθυντή της ΑΕΚ Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς στους κιτρινόμαυρους, όπως άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι και ο «ομόσταβλός» του στο ίδιο μανατζερικό γραφείο των Γιοξίμοβιτς και των αδερφών Πάβλοβιτς, Νέναντ Κρστίσιτς του Ερυθρού Αστέρα.

Η Χαποέλ Χάιφα κινήθηκε, όμως, δυναμικά για την απόκτησή του, εν αντιθέσει με την Ένωση, αλλά όπως ενημερώθηκαν από το Βελιγράδι, ο Σέρβος άσος «κλείνει» από μέρα σε μέρα στον Ολυμπιακό, αφού για την υπόθεση έχουν κινητοποιηθεί οι πολύ δυνατές άκρες που διαθέτουν οι ερυθρόλευκοι στην γειτονική χώρα.

https://youtu.be/I889e0VdClY

filathlos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ