Κόσμος

Μέλη του ISIS πίσω από τον αποκεφαλισμό των Σκανδιναβών τουριστριών (Βίντεο)

Σοκ προκαλεί η ανακοίνωση των μαρονικών αρχών. Οι τουρίστριες βρήκαν φρικτό τέλος από μέλη του ISIS.

Οι μαροκινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου ότι οι τέσσερις ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο Όρος Άτλας είχαν δώσει όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πριν διαπράξουν τους φόνους.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

5425631 louisa vesterager jespersen dansko maroko smrt vrazda turistka v2

Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη έναν ύποπτο στο Μαρακές που φέρεται να ανήκει σε μια οργάνωση μαχητών, και τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθησαν αργότερα στην πόλη, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

NINTCHDBPICT000457455700

Ο γενικός εισαγγελέας του Μαρόκου επιβεβαίωσε σήμερα την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στον ISIS και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φερόμενοι δράστες απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.

https://www.youtube.com/watch?v=1Uko647D_e8

Οι έρευνες του Γραφείου επίσης έδειξαν ότι το βίντεο κινηματογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν τη δολοφονία των δύο γυναικών. Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρει το γραφείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...