Κόσμος

Λαγκάρντ: Μετανιώνουν μέρα με τη μέρα οι Βρετανοί την έξοδο από την ΕΕ

Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια και την κατάσταση που επικρατεί γύρω από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Όλο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Φαίνεται ότι κι άλλοι Βρετανοί θα προτιμούσαν μάλλον να παραμείνουν παρά να βγουν» από την ΕΕ, σημείωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Ουάσινγκτον.

«Πιστεύω ότι το μετανιώνουν σε αρκετές γωνιές της Ευρώπης. Πιστεύω ότι το μετανιώνουν περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο απ' ό,τι πριν από έξι μήνες», σημείωσε σε συνέντευξή που παραχώρησε από το βήμα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

«Συνειδητοποιούν πλέον ότι θα υπάρξουν επιπλέον απώλειες λόγω του Brexit και ότι αυτό δεν περιγράφηκε και δεν υπολογίστηκε από αυτούς που έκαναν την εκστρατεία» υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, σημείωσε.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε εξάλλου με αισιοδοξία ότι "νομίμως" η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να απαρνηθεί την έξοδό της από την ΕΕ χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των άλλων χωρών μελών, όπως επισήμανε χθες Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Υπάρχει «ένας απολύτως νόμιμος τρόπος ανάκλησης του άρθρου 50, μια διάταξη σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο αποσύρεται», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

«Αυτό είναι βιώσιμο;», την ρώτησαν. «Τουλάχιστον είναι νόμιμο!», απάντησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Πηγή: Λαγκάρντ: Ολο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit | iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...