Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδος: Ο Άρης εκτός, ο Εργοτέλης πανηγυρίζει

Ο Εργοτέλης έκανε την έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδας, πετώντας εκτός διοργάνωσης τον Άρη. Οι Κρητικοί νίκησαν τους Θεσσαλονικείς με 3-2 στο Παγκρήτιο και πήραν το εισιτήριο για τους "16", μιας και τερμάτισαν δεύτεροι στον τέταρτο όμιλο πίσω από τον ΠΑΟΚ.*

Ο Εργοτέλης έκανε το “μπαμ” στον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε εντός έδρας του Άρη με 3-2 και προκρίθηκε στους “16” της διοργάνωσης, στέλνοντας τους Θεσσαλονικείς στο καναβάτσο.

Ο Άρης ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, με τον Κατσιμήτρο να κατεβάζει ρολά, αποκρούοντας τα σουτ των Μπάσα (17′) και Μαρτίνες (21′), καθώς και το απευθείας φάουλ του Ματίγια (33′).

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ, με τον Μπουρσέλη να εκμεταλλεύεται ασθενή απόκρουση του Καντιμοίρη σε σουτ του Τσέλιου και, με τη βοήθεια του Μενέντες (η μπάλα κόντραρε στον αμυντικό του Αρη) να γράφει το 1-0.

Με τη ψυχολογία στα ύψη μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικοί, οι οποίοι σόκαραν τους Θεσσαλονικείς, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ. Πρωταγωνιστής ήταν ο Έφορντ, ο οποίος πρώτα «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ιατρούδη (50′) και στη συνέχεια «χτύπησε» στην αντεπίθεση (53′), πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε στο 58′ με τον Ντιγκινί, με τον επιθετικό των “κιτρινόμαυρων” να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 74′, κάνοντας το 3-2 με πέναλτι. Ο Γάλλος επιθετικός λίγο έλειψε να ολοκληρώσει μία προσωπική ανατροπή, όμως είδε στο 88΄ τον Κατσιμήτρο να σώζει με διπλή προσπάθεια την εστία του και να “σφραγίζει” την πρόκριση του Εργοτέλη στους “16”.

Οι συνθέσεις
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (69΄ Καπνίδης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (82΄ Μαζουλουξής), Έφορντ, Κατσούρι (46΄ Μπουτσάκης)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Καντιμοίρης, Μπάσα (53΄ Σιώπης), Ντιγκινί, Μαρτίνες (46΄ Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματίγια, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Βέλεθ (41΄ Δεληζήσης), Μάβραϊ

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου
ΠΑΟΚ 7 (9-2)
Εργοτέλης 4 (5-5)
Άρης 4 (5-5)
Αήττητος Σπάτων 1 (2-9)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...