Απόψεις

Κωδικός C-Ρ-Ζα... 100 μέρες φαγούρα με κυβέρνηση Αριστεράς πριν από τα μνημόνια και μετά από τα μνημόνια

Του Μάνου Χατζηγιάννη

“Σάββατο του Λαζάρου” είναι σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο πρωθυπουργός ανέστησε τον πεθαμένο του προμνημονιακό εαυτό μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις 100 μέρες εκτός μνημονίων...

Ο αριθμός 100 συμβολίζεται ως C (Σι) στο ρωμαϊκό σύστημα αρίθμησης και ως Ρ' στο ελληνικό σύστημα αρίθμησης. Δηλαδή Σύ-ρι-.... και μένει να τον πιστέψουν τα Ζα, γιατί μόνο τέτοιοι ή παιδιά του κομματικού σωλήνα μπορούν να πιστέψουν τα νέα “ΘΑ” του Αλέξη.

«Η Ελλάδα μετρά τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων. Τις 100 πρώτες πραγματικά δικές μας μέρες» τόνισε με σθένος και διέκρινε μάλιστα και τα «πρώτα δείγματα γραφής», ενώ συμπλήρωσε: «Τώρα είναι η ώρα να επιταχύνουμε την υλοποίηση του δικού μας προγράμματος».

Άντε βρε κάλιο αργά παρά ποτέ...

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε τομές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. «Να κάνουμε πράξη την πολιτική αναδιανομής και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων. Να δώσουμε το τελικό χτύπημα στο καθεστώς σήψης, της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα», διευκρίνισε.

Μην γελάτε καλέ ακόμη , έχει κι άλλο....

Επίσης ανέφερε πως «τίποτα από όσα νομοθετούμε αυτή την περίοδο και όσα θα νομοθετήσουμε υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας δεν θα γινόταν πράξη χωρίς τον δικό μας σχεδιασμό» και πρέπει να έτριξαν ελαφρώς τα κόκκαλα του Μαρξ όταν είπε «εμείς πράγματι υπηρετούμε συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα».

Το ανέκδοτο της ημέρας ήταν βέβαια όταν ισχυρίστηκε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι. «Στη βάση αυτής της ταξικής μεροληψίας, παίρνει συγκεκριμένη μορφή το εκλογικό δίλημμα του 2019» συμπλήρωσε κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πως διαθέτει μνημονιακό πρόγραμμα. Ενώ ο ίδιος τα έσκισε τα μνημόνια...

Με αφορμή αυτές τις 100 μέρες μετά από τα μνημόνια, όπως τις χαρακτήρισε ο Αλέξης, αξίζει να θυμηθούμε τις πρώτες 100 μέρες...πριν από τα μνημόνια.

Μάϊο, λοιπόν του 2015 , 100 μέρες από την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα στις εκλογές, κάτι που σε συνδυασμό με την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων έφερε για πρώτη φορά την...Αριστερά στην εξουσία γινόταν ως είθισται η πρώτη αξιολόγηση.

Ο λαός, ο οποίος πολλάκις έχει παραπλανηθεί από λαϊκιστές πολιτικούς, πίστεψε πως κάνει την επανάστασή του και έδωσε την ευκαιρία στον νεότερο πρωθυπουργό από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα να “παίξει μπάλα”. Σε δύσκολο τερέν είναι η αλήθεια...

Τα πρώτα δείγματα σε επίπεδα επικοινωνίας ήταν πολύ θετικά. Μια μέρα μετά την εκλογή έφυγαν τα κάγκελα έξω από τη Βουλή. Μετά από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη πορεία χωρίς αστυνομία. Στις δε προγραμματικές δηλώσεις πίστευε κάνείς πως τα μισά από όσα ανακοίνωσε να κάνει ο πρωθυπουργός θα κυβερνάει 10 χρόνια! Κι αυτό μιας και σε ένα άκρως επικοινωνιακό κρεσέντο ο Αλέξης Τσίπρας είπε όλα όσα ήθελε να ακούσει ο βασανισμένος από τους οσφυοκάμπτες Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλο ελληνικός λαός!

“Νέο ύφος και ήθος εξουσίας” ήταν η φράση που χρησιμοποίησε τότε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Αυτό το “νέο ύφος και ήθος εξουσίας” περιελάμβανε ταξίδια με το αεροπλάνο της γραμμής ενώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έσωζε ζωές με αερομετακομιδές, περιελάμβανε ακόμη έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που παραμερίζε με κάθε ευκαιρία το πρωτόκολλο, μια κυβέρνηση που φαίνεται να αντιπαρατίθεται με τους μεγαλοκλαρούχους των Βρυξελλών και του Βερολίνου, μια παρέλαση με γλέντι κι όχι περιορισμούς, ένα ρεσιτάλ πατριωτισμού με πολιορκητικό κροιό τις γερμανικές αποζημιώσεις και άλλα πολλά επικοινωνιακά τεχνάσματα!

Αυτό το “νέο ύφος και ήθος εξουσίας” όμως θύμισε το...παλιό πολύ γρήγορα μέσα σε αυτές τις πρώτες 100 μέρες με τους διορισμούς συγγενών και φίλων,τα σκάνδαλα-μικρότερα ή μεγαλύτερα- με ονοματεπώνυμο υπουργών, τις πραξικοπηματικές τροπολογίες σαν κι αυτή για το πλιάτσικο στα ταμεία δήμων και φορέων κλπ κλπ. Και μιλάμε πάντα για τις πρώτες 100 μέρες πάντα!

Γιατί μετά τις 100 μέρες είδαμε τον πραγματικό κωδικό: C-Ρ-Ζα.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ