Οικονομία

Κρήτη και Ρόδος: Την κάτω βόλτα έχουν πάρει οι κρατήσεις από Γερμανούς

Με προβληματισμό παρακολουθούν οι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα της Κρήτης και της Ρόδου την ολοένα και πιο έντονη πτωτική τάση στις κρατήσεις που πραγματοποιούν οι Γερμανοί τουρίστες, για το προσεχές καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε το γερμανικό Traveltainment, η πτώση για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ανήλθε τον Νοέμβριο στο 30%, συνεχίζοντας στην ίδια πτωτική πορεία του Οκτωβρίου (-17%) και του Σεπτεμβρίου (-13%).

Σε ό,τι αφορά τη Ρόδο, η πτώση τον Νοέμβριο ανέρχεται στο 17%, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2017.

Οπως αναφέρει το tornosnews, αυτή η τάση ασκεί σημαντική πίεση στα ελληνικά ξενοδοχεία, τα οποία θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε σημαντικές προσφορές για να κερδίσουν έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος -και απροσδόκητος- νικητής αυτής της περιόδου αναδεικνύεται η τουρκική Αττάλεια, που καταγράφει αύξηση κατά 54% στις κρατήσεις τον Νοέμβριο και κατά 39% τον Οκτώβριο. Θετικά είναι τα στοιχεία και για την Αίγυπτο.

Στην ίδια, αρνητική «ρότα» με την Ρόδο και την Κρήτη, δείχνει να βρίσκεται και η Ισπανία, με τις κρατήσεις προς την Πάλμα να υποχωρούν κατά 29% τον Νοέμβριο και κατά 33% τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...