Πολιτική

Κουμουτσάκος για τουρκικές προκλήσεις: Καμία αμφισβήτηση δεν θα γίνει ανεκτή

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα που έφθασε σήμερα στο αποκορύφωμά της ενώ άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση για την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι καμία αμφισβήτηση δεν θα γίνει ανεκτή έστειλε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Στη δήλωσή του άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι εξέπεμπε αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ υπογραμμίζει ότι κάθε φορά που συναντώνται Τσίπρας - Ερντογάν, οι σχέσεις επιδεινώνονται.

Ολόκληρη η δήλωση του κ.Κουμουτσάκου:

«Η απαράδεκτη τουρκική παραβατικότητα εντείνεται και ποσοτικά και ποιοτικά. Το επιβεβαιώνουν τα ίδια τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ. Η Τουρκία εξελίσσεται σε πηγή αστάθειας και έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της, μόλις προ δύο μηνών, μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν εξέπεμπε αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους διαύλους επικοινωνίας.

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι κάθε φορά που συναντάται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται αντί να βελτιώνονται. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός είτε παραπλανάται είτε παραπλανεί σκοπίμως τους πολίτες. 

Απευθύνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα: Καμία αμφισβήτηση δεν θα γίνει ανεκτή. O σεβασμός του διεθνούς δίκαιου είναι αδιαπραγμάτευτος για την Ελλάδα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...