Εκκλησία

Κληρικοί Κρήτης: «Φάγαμε πόρτα, αλλά δεν υποστέλλουμε τη σημαία» - Ο Γαβρόγλου ακύρωσε τελευταία στιγμή τη συνάντησή τους

Τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συνάντησή τους ο Γαβρόγλου. Δήλωσαν όμως πως δεν θα το βάλλουν κάτω.

«Φάγαμε πόρτα, αλλά δεν υποστέλλουμε τη σημαία» δηλώνει ο Πρόεδρος των Κληρικών της Κρήτης, μετά την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να ματαιώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, το σημερινό προγραμματισμένο ραντεβού τους, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης. Παράλληλα δε, εξέφρασε και τις αμφιοβλίες τους ως προς την αιτία της ματαίωσης, σημειώνοντας, μάλιστα, «θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν νωρίτερα».

«Πήρα μήνυμα στο κινητό μου χθες το βράδυ για τη ματαίωση της συνάντησης. Δεν φεύγουμε εμείς από το διάλογο, αλλά ο υπουργός που επέμενε σε αυτό το ραντεβού. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4.

Ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» για το λόγο της ματαίωσης σημείωσε μάλιστα: «Ως αιτία προεβλήθη η συνέχιση του διαλόγου που διεξάγεται στην ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί.». Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει «βέβαια η σύσταση της επιτροπής είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες, δεν προέκυψε τελευταία στιγμή και τουλάχιστον μπορούσαν να μας ενημερώσουν νωρίτερα».

«Ίσως να μην ήταν έτοιμοι να μας δώσουν το κείμενο αυτό. Εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στον διάλογο αλλά επιμένουμε και στη θέση μας για διατήρηση του μισθολογικού καθεστώτος των ιερέων ως έχει» τόνισε ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης, όπου όλοι είχαν συφμωνήσει ότι διαφωνούν, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται, είχε δεσμευτεί ότι θα παρέδιδε εγγράφως τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μισθολογικό καθεστώς των Κληρικών.

https://www.youtube.com/watch?v=rX2KMbV1xY0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...