Εσωτερική Ασφάλεια

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Στις 12:00 μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, ενώ στις 18:00, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.   Και στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί μαθητική πορεία στις 12:00 ενώ πορείες και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε τουλάχιστον 18, τουλάχιστον, ακόμη πόλεις.

Στην Κέρκυρα η πορεία αφιερωμένη τόσο στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όσο και στην προ ημερών δολοφονία του Αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη.    Στην Αθήνα, για ακόμη μια χρονιά, θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από την Ελληνική Αστυνομία, στα οποία πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Από τις 11:00 το πρωί έχουν αρχίσει να κλείνουν και οι δρόμοι καθώς θα ξεκινήσει μαθητική πορεία από τα Προπύλαια, μέσω των δρόμων Εδουάρδου Λω, Πεσμαζόγλου, πλατείας Κοραή, Σταδίου, Σύνταγμα και τελικό σημείο τη Βουλή.

Επίσης, κλειστός θα παραμείνει, από τις 12 το μεσημέρι, σήμερα, ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» με εντολή της ΕΛΑΣ. Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.   Σύμφωνα με το Έθνος το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, χωρίζεται σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη αφορά στην φρούρηση με ισχυρές δυνάμεις του Πολυτεχνείου, της Βουλής, κυβερνητικών κτιρίων και αστυνομικών υπηρεσιών. Διακριτική θα είναι η παρουσία σε εταιρείες – στόχους ευρωπαϊκών κι αμερικανικών συμφερόντων.

Η δεύτερη φάση αφορά στην επόπτευση όλων των δρόμων όπου θα γίνου συγκεντρώσεις, αλλά και οι δυο προγραμματισμένες πορείες.   Η τρίτη φάση αφορά στην περίπτωση της δημιουργίας των επεισοδίων.   Drones θα πετούν πάνω από τις πορείες, καθώς κι ένα ελικόπτερο, ενώ στους δρόμους θα βρίσκονται και η «αύρα» ΑΙΑΝΤΑΣ της ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ