Σκοπιανό

«Καλπάζει» ο ψευδομακεδονισμός εντός Ελλάδας: «“Μακεδονική” κίνηση προώθησης της μητρικής γλώσσας» στην Αριδαία - Αδιάφορος θεατής το Μαξίμου

Καλπάζει θριαμβικά ο ψευδομακεδονισμός και ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών εντός της χώρας καθώς ιδρύθηκε σύλλογος που θεσπίζει γλωσσική "μακεδονική" μειονότητα με έδρα την Αριδαία.

Δύο ημέρες μετά από τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ περί Μακεδονίας του Αιγαίου και διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας στη χώρας μας, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υποχώρησε διορθώνοντας τις αλυτρωτικές δηλώσεις του, η σχετική προπαγάνδα ωστόσο συνεχίζεται.

Με την υπογραφή κρατικών φορέων οι Σκοπιανοί διεκδικούν ελεύθερα γλώσσα και εθνότητα μέσα στην Ελλάδα δημιουργώντας ανασφάλεια στους κατοίκους της πραγματικής και μοναδικής Μακεδονίας αλλά και προσβάλλοντας στην ουσία τη μνήμη και το έργο των νεκρών μακεδονομάχων.

Όλα τα παραπάνω γίνονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παραμένει ένας αδιάφορος παρατηρητής στην αλλοίωση και πλαστογράφηση της ιστορίας μας από τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων.

Ο Τσίπρας και την κυβέρνησή του άνοιξαν την πόρτα του χάους στα βόρεια σύνορά μας και καλείται πλέον ο ελληνικός λαός να αντισταθεί σε διεκδικήσεις, προδοσίες και ανθελληνικές κυβερνήσεις.

Πρωτοδικείο της ελληνικής δικαιοσύνης επιτρέπει ελεύθερα και με τη σφραγίδα επίσημης κρατικής αρχής να οργιάζει η σλαβοκίνητη προπαγάνδα μέσα στην ίδια την πατρίδα μας. Εντός Ελλάδος ιδρύθηκε σύλλογος με τίτλο: «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» (!?) με έδρα την Αριδαία.

Σοκαρισμένος ο κόσμος της περιοχής από όσα συμβαίνουν δίχως το κράτος να δείχνει την παραμικρή πρόθεση να εξασφαλίσει στοιχειώδες αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες!

Η ανακοίνωση του «συλλόγου»:

Στις 18 Νοεμβρίου, 2018 ιδρύθηκε νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία
"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΏΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με το διακριτικό τίτλο "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ", με έδρα την Αριδαία.

Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλαδα και στην Ευρώπη.

Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές η μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως:

α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
β) εκδόσεις CD/DVD
γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων
δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.
ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση.

Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών η εταιρεία θα μπορεί να ενεργεί όλες τις προσήκουσες πράξεις.

Άτακτη υποχώρηση Ζάεφ για τα περί μακεδονική γλώσσας

Τα μαζεύει η σκοπιανή κυβέρνηση με τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ζάεφ περί μακεδονικής γλώσσας που θα διδάσκεται στην Ελλάδα και περί Μακεδονίας του Αιγαίου. Προφανώς οι πιέσεις που ασκήθηκαν στα Σκόπια από τον Μάθιου Νίμιτς αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση έπιασαν τόπο, όμως, το πρόβλημα παραμένει.

Κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο, για τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε μία προς μία τις αλλαγές τονίζοντας ότι η ψήφιση αυτών των αλλαγών στο Σύνταγμα θα ωθήσει την Ελλάδα να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της χώρας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε πει:

«Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».

Όσον αφορά τους ‘Μακεδόνες’ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρίαο πρωθυπουργός τόνισε ότι για αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια- από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ και ότι με αυτήν τη συμφωνία ενδέχεται( υπάρχει η πιθανότητα) η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα (πρωτότυπο: има шанси македонскиот јазик да се изучува во Грција), όπως σημειώνει η Βέτσερ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε πλήρως τη συμφωνία Πρεσπών και όλες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία.

Ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε ότι οι χώρες φροντίζουν τους δικούς τους πολίτες και οι χώρες στα Βαλκάνια δεν παρεμβαίνουν στις γειτονικές χώρες για οποιοδήποτε θέμα.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 (3) της συμφωνίας Πρεσπών σύμφωνα με το οποίο δεσμευόμαστε να μην παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων για την προστασία των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμου που δεν είναι ο πολίτης μας.

Με αυτό το σκεπτικό, είναι κατανοητό ότι οι εκπαιδευτικές, γλωσσικές πολιτικές και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών.

Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα των γλωσσών που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ είναι πλήρως αφοσιωμένος σε μια πολιτική προσέγγιση που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων και δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Λυπούμαστε που τα σχόλιά του κατανοήθηκαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...