Κοινωνία

Καινούργια αυτοκίνητα: Είναι μικρά, είναι οικονομικά και κοστίζουν λιγότερο από 10.000 ευρώ!

Χρειάζεσαι καινούριο αλλά πάσχεις από χρήματα. Εδώ είναι μαζεμένες οι 10 καλύτερες λύσεις για καινούργια και οικονομικά αυτοκίνητα.

Με κόστος κάτω από 10.000 ευρώ, μπορεί κανείς να βρει στην αγορά αρκετές προτάσεις καινούργιου και ασφαλούς αυτοκινήτου, που συνδυάζουν την οικονομία αγοράς με την οικονομία κίνησης.

Μια τιμή κάτω από 10.000 ευρώ είναι σήμερα η πλέον συμφέρουσα για την αγορά ενός νέου μοντέλου, αφού χωρίς να χρειαστεί κανείς να εκταμιεύσει πολλά χρήματα, μπορεί να αποκτήσει ένα ασφαλές (π.χ. όλα τα αυτοκίνητα έχουν ESP, τουλάχιστον 4 αερόσακους κ.οκ.) και οικονομικό σε χρήση καινούργιο αυτοκίνητο.

Εμείς, μαζέψαμε τα αυτοκίνητα της αγοράς που κοστίζουν κάτω από 10.000 ευρώ (μαζί και με τυχόν προσφορά) και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται 5 μοντέλα της μίνι κατηγορίας, καθώς και 2 από τη μικρή κατηγορία.

Σε κάθε μοντέλο αναφέρουμε και τον εξοπλισμό που περιλαμβάνεται σε αυτή την τιμή, για να μπορέσετε να συγκρίνετε και από μόνοι σας ποιο είναι πιο συμφέρον για εσάς.

ΜΙΝΙ ΜΟΝΤΕΛΑ

Renault Twingo: από 9.990 ευρώ

Twingo Test 640 (4)

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά που μειώνει την τιμή του κάτω από τα 10.000 ευρώ διατίθεται σήμερα το μοδάτο Renault Twingo, κερδίζοντας σε Value for Money. Το γαλλικό μικρό με το 5θυρο αμάξωμα συνοδεύεται επιπλέον και από ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού.

Το Twingo στην αρχική του έκδοση διαθέτει έναν 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 70 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και διαθέτει μέση κατανάλωση μόνο 4,2 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, το Twingo ξεχωρίζει για την κορυφαία του ευελιξία στην πόλη.

Εξοπλισμός Twingo In-Touch: ESP, Hill Start Assist, Speed Limiter, 6 αερόσακοι, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι

SEAT Mii: από 8.640 ευρώ

SEAT_MiiCNG_005_HQ-chariatis-640

Το SEAT Mii συνεχίζει να είναι το φθηνότερο μοντέλο της αγοράς, αφού στην αρχική 3θυρη έκδοσή του Reference, το μίνι μοντέλο κοστίζει 8.640 ευρώ (9.040 ευρώ το 5θυρο). Ακόμη και η επόμενη, καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση Style κοστίζει κάτω από 10.000 ευρώ (9.240 ευρώ 3θυρο/9.640 ευρώ 5θυρο).

Το Mii χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 60 ίππων. Το μοτέρ αυτό επαρκεί για την κίνηση στην πόλη και έχει μέση εργοστασιακή κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. Στα χαρακτηριστικά του Mii συμπεριλαμβάνονται και οι πολύ καλοί του χώροι, παρά τις compact διαστάσεις.

Εξοπλισμός Mii 1.0 Reference: ESP, 4 αερόσακοι, air condition (+2 ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό στο Style)

Skoda Citigo: από 9.780 ευρώ

Citigo 640 (1)

Χαμηλή είναι η τιμή αγοράς του Skoda Citigo. Το μίνι μοντέλο προσφέρεται με 5θυρη έκδοση και στην αρχική του έκδοση Active κοστίζει 9.780 ευρώ, έχοντας επιπλέον ένα αρκετά καλό με βάση το χαρακτήρα της έκδοσης, επίπεδο εξοπλισμού. Παράλληλα, κάτω από 10.000 ευρώ (9.980 ευρώ) κοστίζει και η δεύτερη εξοπλιστική έκδοση Ambition.

Το Skoda Citigo είναι ένα από αυτοκίνητα πόλης που ξεχωρίζουν για τους πολύ καλούς τους χώρους, αλλά και την άνεση και ασφάλεια που προσφέρουν στο δρόμο, χωρίς παράλληλα να χάνουν τα δεδομένα της πολύ καλής ευελιξίας και ευκολίας στην οδήγηση. Ο 1.000άρης κινητήρας των 60 ίππων το κινεί με οικονομία.

Εξοπλισμός Citigo 1.0 Active: ESP, Hill Assist, 4 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Toyota Aygo: από 9.890 ευρώ

Aygo fl 1 (1)

Το Aygo είναι μια από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις της μίνι κατηγορίας, το οποίο μάλιστα έχει έρθει πρόσφατα στην αγορά ανανεωμένο και με πολλές αναβαθμίσεις. Παράλληλα, η ιαπωνική μάρκα το προσφέρει πλέον σε πιο συμφέρουσες τιμές, αφού μετά την έκπτωση των 400 ευρώ που ισχύει σήμερα, το κόστος του ξεκινά κάτω από τα 10.000 ευρώ.

Το Aygo διαθέτει φρεσκαρισμένη σχεδίαση, ενώ στο εσωτερικό συναντούμε μεταξύ άλλων νέα οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Ο 1.0 lt. κινητήρας με 72 ίππους συνδυάζει την οικονομία με την καλή απόδοση, ενώ έχουν βελτιωθεί επιπλέον η ηχομόνωση καθώς και τα οδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Εξοπλισμός Aygo 1.0 x-Cool: 6 αερόσακοι, air condition, φώτα ημέρας LED

VW up!: από 9.620 ευρώ

Der neue Volkswagen up!

Ένα ακόμη μοντέλο που μπορεί να αποκτηθεί στη χώρα μας με μια τιμή κάτω από 10.000 ευρώ είναι το VW up!. Το γερμανικό μίνι κοστίζει στην αρχική του εξοπλιστική έκδοση take up! με τον 1.000άρη κινητήρα των 60 ίππων, 9.620 ευρώ στο 3θυρο μοντέλο ή 9.990 ευρώ για το 5θυρο.

Το up! είναι ένα αυτοκίνητο πόλης το οποίο προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι τα συνηθισμένα μοντέλα του είδους, μιας και είναι σε θέση να μεταφέρει με σχετική άνεση 4 ενήλικες επιβάτες στο εσωτερικό του. Το πορτ-μπαγκάζ των 251 λίτρων είναι επιπλέον από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας.

Εξοπλισμός take up! 1.0 60 PS: ESP, 4 αερόσακοι, air condition

ΜΙΚΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Dacia Sandero: από 9.490 ευρώ

What Car? 2018 - Dacia SANDERO awarded

Το Dacia Sandero είναι το δεύτερο φθηνότερο μοντέλο της αγοράς και παράλληλα, το φθηνότερο της μικρής κατηγορίας. Το αυτοκίνητο κοστίζει 9.490 ευρώ στην αρχική του έκδοση 1.0 75 hp Life, έχοντας παράλληλα ένα αρκετά ικανοποιητικό με βάση αυτή την τιμή, επίπεδο εξοπλισμού.

Το Sandero διακρίνεται για τους πολύ καλούς του χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτ-μπαγκάζ 320 λίτρων), αλλά και για την άνεση από την ανάρτησή του. Το μοτέρ της αρχικής έκδοσης είναι ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 75 ίππων, που ξεχωρίζει κυρίως για την κατανάλωσή του (εργοστασιακή μέση τιμή: 5,4 δλ.).

Εξοπλισμός Sandero 1.0 Life: ESP, 4 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Mitsubishi Space Star: από 9.990 ευρώ

Mitsubishi-Space-Star-tsiro-640

Το δεύτερο μοντέλο της μικρής κατηγορίας που μπορεί να αποκτήσει κανείς με μια τιμή κάτω από 10.000 ευρώ είναι το Mitsubishi Space Star. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο κοστίζει στη χώρα μας 9.990 ευρώ, συνοδευόμενο παράλληλα από ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού.

To Space Star των 9.990 ευρώ μπορεί να συνδυαστεί με τον οικονομικό 1.000άρη βενζινοκινητήρα των 71 ίππων της Mitsubishi, που διαθέτει μέση κατανάλωση 4.0 lt./100 km. Το ιαπωνικό μοντέλο ξεχωρίζει με τους πολύ καλούς του χώρους, την άνεση στο δρόμο, αλλά και την αξιοπιστία του.

Εξοπλισμός Space Star 1.0 Entry: ESP, Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ηχοσύστημα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...