Μέση Ανατολή

Ιράκ: Τα απομεινάρια από το ISIS ακόμα συγκλονίζουν - Βρέθηκε και άλλος ομαδικός τάφος

Το ISIS σκορπάει το θάνατο στο πέρασμά του αφού τον έχει καταστήσει τρόπο ζωής. Στο Ιράκ αυτό το γεγονός είναι ακόμα ορατό.

Έναν νέο ομαδικό τάφο βρήκαν οι ιρακινές δυνάμεις σε περιοχή του Βόρειου Ιράκ, η οποία βρισκόταν προηγουμένως υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τον Νοέμβριο, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος άφησε πίσω του περισσότερους από 200 ομαδικούς τάφους στις περιοχές που είχε υπό τον έλεγχό του από το 2014 ως το 2017, οι οποίες ανακαταλήφθηκαν τη συνέχεια οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Στους ομαδικούς τάφους που ήρθαν στο φως σε διάφορες επαρχίες του βορείου και του δυτικού Ιράκ μπορεί να βρίσκονται έως και 12.000 πτώματα, σύμφωνα με την αστυνομική αυτή πηγή.

Ο νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε χθες Πέμπτη στην περιοχή Χαουίτζα, στην επαρχία του Κιρκούκ, δήλωσε στο AFP ο αξιωματούχος της αστυνομίας Άντελ Ισμαήλ.

Σύμφωνα με αυτόν, τα πτώματα που βρέθηκαν ανήκουν σε “αθώους Ιρακινούς αμάχους” που “απήχθησαν και εκτελέστηκαν” από το Ισλαμικό Κράτος.

“Είναι ένας ομαδικός τάφος που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής. “Συνήθιζαν να έρχονται εδώ, να εκτελούν και να πετούν μέσα (τα θύματα) και εμείς το βλέπαμε αυτό από μακριά”, πρόσθεσε.

Από τους περισσότερους από 200 ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν, μόνον σε 30 έχουν γίνει έρευνες και από αυτούς έχουν εκταφεί περισσότερα από 1.200 πτώματα, είχε ανακοινώσει επίσης τον Νοέμβριο ο ΟΗΕ. Το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί ενώ ορισμένοι ομαδικοί τάφοι περιέχουν τα λείψανα μερικών μόνο ανθρώπων, άλλοι περιέχουν πολλών χιλιάδων.

Ο ΟΗΕ έχει αρχίσει έρευνα για να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία για σφαγές και άλλες ωμότητες που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες μπορεί να συνιστούν, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, “εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πιθανώς γενοκτονία”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...