Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερώνυμος: Το 2012 εγγράφως υποστήριζε πως δεν θα έθετε ποτέ σε κίνδυνο τους ιερείς και τις οικογένειές τους

Όπως φαίνεται ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται αντιμέτωπος με ορισμένες αντιφάσεις. Κατά το παρελθόν, συγκεκριμένα το 2012, υποστήριζε πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο τις 10.000 οικογένειες ιερέων. Σήμερα όμως συζητάει για μία συμφωνία η οποία μπορεί να έχει αυτή τη συνέπεια.

Άλλα έλεγε το 2012 στο βιβλίο που είχε βγάλει -Και σήμερα συναινεί στην… εκτέλεσή τους
Τελικά, υπάρχει Θεός… Και παρακολουθεί τα έργα των εκπροσώπων του επί της Γης. Όπως, καλή ώρα, του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος υπονομεύει τη λειτουργία της Εκκλησίας με την υπογραφή του στη συμφωνία που έκανε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία αποδέχεται να μετατραπεί η μισθοδοσία των ιερέων από υποχρέωση του κράτους σε… επιδότηση, που κι αυτή αύριο μπορεί να καταργηθεί, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει συνταγματική δέσμευση.
Και ήδη οι ιερείς έχουν βγει στο… βουνό. Πριν από έξι χρόνια, όμως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όχι απλώς είχε διαφορετική άποψη, αλλά υπερασπιζόταν και με το… σπαθί του τα μισθοδοτικά δικαιώματα των ιερέων – αυτά που σήμερα ο ίδιος ΣΥΝΑΙΝΕΙ να καταργηθούν και να μη θεωρείται υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου.

Και μάλιστα τα υπερασπιζόταν εγγράφως, στο βιβλίο που είχε εκδώσει το 2012 με τίτλο «Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του Κλήρου». Ελπίζουμε να το θυμάται ο κ. Ιερώνυμος. Το βιβλίο αυτό το εξέδωσε ο τότε και σήμερα Αρχιεπίσκοπος για να διαφωτίσει την κοινή γνώμη, και το έδωσε σε όλους τους Μητροπολίτες. Και για το θέμα αυτό έγραφε:

«Ακούγονται σήμερα πλείστες όσες φωνές από διάφορους χώρους για διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου εκ μέρους του Δημοσίου. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει κυβέρνησις που θα επιχειρούσε το τόλμημα αυτό, ωθώντας σε δεινή περιπέτεια περίπου 10.000 οικογένειες και προσθέτοντας σωρεία προβλημάτων στα ήδη υπερπλεονάζοντα. Αυτό ασφαλώς προϋποθέτει την επιστροφή όλης της περιουσίας της Εκκλησίας που δόθηκε στο κράτος».

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο του ο κ. Ιερώνυμος το είχε στείλει τον Οκτώβριο του 2012 σε όλα τα μέλη της Ιεραρχίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ