Κόσμος

Θρίλερ με το Brexit: Πρόταση δυσπιστίας κατά της Μέι υποβάλλει ο Κόρμπιν

Πρόταση μομφής ατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, αλλά όχι κατά της κυβέρνησής της, προανήγγειλε ότι θα υποβάλει ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της βρετανικής μείζονος αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σε περίπτωση που οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν επί της πρότασης δυσπιστίας, η κα Μέι δεν αναμένεται να καθαιρεθεί ή να παραιτηθεί ακόμα και σε περίπτωση που ηττηθεί. Η απόφαση εκ της διαδικασίας εναπόκειται στην κυβέρνηση

Την εβδομάδα που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων, σύμφωνα με την Τερέζα Μέι.

Η Μέι ενημέρωσε τους βουλευτές για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας, λέγοντας επίσης πως μία εβδομάδα πριν την ψηφοφορία, θα διεξαχθεί εκ νέου συζήτηση για τη συμφωνία του Brexit.

Παράλληλα, η Μέι απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διενέργειας ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, επισημαίνοντας πως θα έπληττε ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα της πολιτικής στη χώρα.

Είπε επίσης ότι δε θεωρεί σωστό να παραταθεί η διαδικασία εξόδου υπό το Άρθρο 50. Νωρίτερα, το κόμμα του είχε σχολιάσει ότι η Μέι ανακοίνωσε ημερομηνία για την ψηφοφορία μόνο επειδή οι Εργατικοί απείλησαν να καλέσουν σε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της.

«Η πρωθυπουργός αναγκάστηκε να φέρει την πρόχειρη συμφωνία της πίσω στο κοινοβούλιο υπό την απειλή μια πρότασης δυσπιστίας εναντίον της. Δεν θα την αφήσουμε κυνικά να εξαντλήσει τον χρόνο προκειμένου να δημιουργήσει τη λάθος επιλογή ανάμεσα στην πρόχειρη συμφωνία της και τη μη συμφωνία. Είναι ντροπή που έχει χαθεί ένας μήνας. Θα έπρεπε να ψηφίσουμε στις 11 Δεκεμβρίου και δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες προσπάθειες να αποφευχθεί η απόδοση λογοδοσίας στο κοινοβούλιο», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ