Κόσμος

Θρίλερ με ρωγμή στο Soyuz! Ρώσοι κοσμοναύτες βγήκαν απ’ το σκάφος για να βρουν την τρύπα! (εικόνες, βίντεο)


Για έναν διαστημικό περίπατο βγήκαν την Τρίτη (11.12.2018) δύο Ρώσοι κοσμοναύτες με στόχο να επιλύσουν το μυστήριο μίας μικρής ρωγμής στο διαστημόπλοιο Soyuz - MC9.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos απέκλεισε το ενδεχόμενο ένα κατασκευαστικό σφάλμα να προκάλεσε την τρύπα πλάτους 2 χιλιοστών, η οποία εντοπίστηκε τον Αύγουστο στην κάψουλα του Soyuz.

Η μικρή ρωγμή βρίσκεται στη μία πλευρά του σκάφους, το οποίο προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ η NASA επιδιώκει να διαψεύσει τις θεωρίες συνωμοσίας περί σαμποτάζ!

Ο διαστημικός περίπατος των Όλεγκ Κονονένκο και Σεργκέι Προκόπιεφ, διάρκειας 6 ωρών, ξεκίνησε στις 18.00 ώρα Ελλάδας και μεταδόθηκε ζωντανά από τη Roscosmos.
https://twitter.com/roscosmos/status/1072534936555585537?ref_src=twsrc%5Etfw

“Σεργκέι, πώς τα πάμε με το χρονοδιάγραμμα”, τους ρώτησαν από το κέντρο ελέγχου, έπειτα από μια ώρα.

“Εργαζόμαστε, εργαζόμαστε χαλαρά” απάντησε ο Σεργκέι Προκόπιεφ.

Οι δύο κοσμοναύτες θα πάρουν δείγματα από το εξωτερικό περίβλημα του Soyuz – MC9 προκειμένου να ρίξουν μια ματιά στην τρύπα, στο εσωτερικό τοιχίο της κάψουλας.

Η τρύπα σφραγίστηκε τον Αύγουστο, εμποδίζοντας τη διαρροή του οξυγόνου.

Αξιωματούχοι είπαν ότι το πλήρωμα, τρεις Αμερικανοί αστροναύτες, δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Γερμανός, δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...