Περιβάλλον

Θετική εξέλιξη: Μειώνεται η δραστηριότητα της Αίτνας

Μείωση της δραστηριότητας του ηφαιστείου της Αίτνας καταγράφει, τις τελευταίες ώρες, το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ρώμης. Κάτι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, σύμφωνα με τους ειδικούς, και για παράλληλη μείωση της σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Κατάνης (Κατάνια). Από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών, τα ξημερώματα της Τετάρτης, τραυματίστηκαν ελαφρά 28 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, 600 άνθρωποι δεν θα κοιμηθούν σήμερα το βράδυ στα σπίτια τους.

Οι ειδικοί της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να ελέγχουν σειρά κατοικιών (ο αριθμός τους υπολογίζεται στις εκατό), οι οποίες παρουσιάζουν εμφανείς ρωγμές και άλλες ζημιές. Μέρος των κατοίκων έξι χωριών έξω από την Κατάνη, τα οποία επλήγησαν από τον Εγκέλαδο, πρόκειται να περάσει την νύχτα σε μικρά, κλειστά γυμναστήρια και σε σχολικά συγκροτήματα.

Στο μεταξύ, όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, αρκετοί κάτοικοι διαμαρτύρονται για το ότι κατά την χθεσινή ημέρα, (στην διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν πάνω από πενήντα σεισμικές δονήσεις μικρής έντασης), καμία κρατική υπηρεσία δεν ήρθε σε επαφή με όσους ζουν στα χωριά κοντά στην Αίτνα, για να τους ειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να υπάρξει και κίνδυνος ισχυρότερου σεισμού.

Υπεύθυνοι του ιταλικού ινστιτούτου Γεωφυσικής, πάντως, δεν θεωρούν ότι υπάρχει υφίσταται άμεση σχέση ανάμεσα στην σεισμική δόνηση της περασμένης νύχτας και την παράλληλη επανενεργοποιήση του ηφαιστείου του μικρού νησιού Στρόμπολι, κοντά στην Σικελία.

Στο χωριό Πεννίζι, τέλος, ζημιές υπέστη και το άγαλμα του καθολικού Αγίου Εμίντιο, ο οποίος θεωρείται προστάτης των πολιτών από τις καταστροφικές συνέπειες των σεισμών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...