Ελληνοτουρκικά

Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία: Τι λεει ο Παναγιώτης Ρήγας

Την άποψη ότι και η τουρκική ηγεσία εκτιμά ότι ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα δεν θα ωφελήσει καμμία πλευρά εξέφρασε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων αποτελούν για την Ελλάδα απαρέγκλιτο όρο καλής γειτονίας. Για αυτό που είμαι βέβαιος είναι ότι ένα «θερμό» επεισόδιο δεν θα είναι προς όφελος καμίας πλευράς. Η ίδια εκτίμηση νομίζω πως υπάρχει και από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας."

Για το ζήτημα της τεχνητής έντασης που επιχειρεί συστηματικά να δημιουργεί στη θάλασσα και στον αέρα του Αιγαίου ο κ. Ρήγας τόνισε: "Η τουρκική προκλητικότητα εκδηλώνεται σταθερά σε ένα πλαίσιο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.Εξίσου σταθερή και διαχρονική είναι όμως και η δική μας αντίδραση, που δεν αφήνει περιθώρια αυτή η αμφισβήτηση να παράγει τετελεσμένα. Το όριο λοιπόν το θέτουν η υπεύθυνη ελληνική στάση και η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων μας δυνάμεων."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ