Κόσμος

Θα χρηματοδοτούσατε ποτέ ένα μαξιλάρι «κράνος», ποτήρια που τα τρως ή μια... πατατοσαλάτα;

Από την ίδρυσή της πλατφόρμας συλλογικής χρηματοδότησης Kickstarter το 2009 μέχρι και σήμερα, 156.000 ιδέες έχουν βρει τα κεφάλαια που χρειάζονται για να τις κάνουν πράξη.  Στο πέρασμα του χρόνου έχουν χρηματοδοτηθεί διάφορες ιδέες για ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα, εφευρέσεις πάσης φύσεως, καθώς  οι δημιουργοί -αντί να αναζητούν επενδυτές και funds- «βγαίνουν» στο Kickstarter και, συνήθως, με ένα βίντεο προσπαθούν να πείσουν τους επισκέπτες της πλατφόρμας να δώσουν τον οβολό τους και, έτσι, να επενδύσουν σε μία ιδέα.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθει και διανεμηθεί στους υποψήφιους επιχειρηματίες 4 δισ. δολάρια και κάποιες από αυτές ίσως να ήταν εκκεντρικές. Ομως κάποιες είναι πραγματικά παράξενες

Το μαξιλάρι-κράνος

Επισήμως ονομάζεται Ostrich Pillow (όπου “ostrich”  είναι η στρουθοκάμηλος) και πρόκειται για ένα είδος «κράνους» που το φοράτε και απομονώνεστε από τον υπόλοιπο κόσμο για να ξεκουραστείτε λίγο. Οι σχεδιαστές του ζήτησαν 70.000 δολάρια, η κοινότητα του Kickstarter τους προσέφερε 195.000 δολάρια. Σήμερα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Ενα άλλο φωτάκι νυχτός

Illumi bowl

Συνήθως ως φωτάκι νυχτός λέμε μια μικρή πηγή φωτός που τοποθετείται κατά κανόνα σε παιδικά δωμάτια, αλλά μπορείτε να σκεφτείτε μια χρήση του στην τουαλέτα; Ο,τι και αν σκέφτεστε σας έχουν προλάβει οι σχεδιαστές του Illumibowl που τοποθετείται στη λεκάνη της τουαλέτας, με τον ίδιο τρόπο που τοποθετούνται τα γνωστά καθαριστικά προϊόντα και βοηθά τους άνδρες να βρίσκουν τον στόχο. Οι ευρηματικοί εφευρέτες ζήτησαν 10.000 δολάρια για να χρηματοδοτήσουν την ιδέα αλλά δεν περίμεναν πως θα τους υποστηρίξουν 7.886 άνθρωποι που θα τους προσέφερεαν 227.000 δολάρια. Μπορείτε να βρείτε τα λαμπάκια σε διάφορα χρώματα εδώ.

Ένα βιβλίο γεμάτo emoji

Αυτό εδώ :) είναι μια χαμογελαστή φάτσα. και αυτό εδώ ;) είναι ένα κλείσιμο του ματιού και ως εδώ καλά. Θα διαβάζατε ένα βιβλίο που είναι γραμμένο αποκλειστικά στη «γλώσσα» των emoji; Για να το κάνουμε ακόμα πιο σαφές, θα διαβάζατε τον Μόμπι Ντικ με emoji; Η ιδέα εμφανίστηκε στο Kickstarter το 2009 και παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή στο ευρύ κοινό συγκέντρωσε 3.676 δολάρια. Σήμερα το βιβλίο πωλείται (στα 40 δολάρια η ψηφιακή έκδοση, στα 200 η χάρτινη) με τον τίτλο Emoji Dick και θα το βρείτε εδώ.

Τα ποτήρια που τρώγονται

Βρώσιμα ποτήρια

Ήταν το 2011 όταν η ομάδα “The Way We See The World” εφηύρε τα φαγώσιμα ποτήρια που είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε: Ποτήρια που μόλις εκπληρώσουν τον σκοπό τους μπορούν να φαγωθούν. Οι σχεδιαστές λένε πως τα ποτήρια τους είναι κατάλληλα και για βέγκαν και πως αν δεν θέλετε να τα φάτε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο κομπόστ, αν φυσικά φτιάχνετε. Όλα αυτά, αρκετά χρόνια πριν αρχίσουν να δυναμώνει η συζήτηση για την ανάγκη περιορισμού των πλαστικών μίας χρήσεως. Η ιδέα τους ήθελε 10.000 δολάρια, συγκέντρωσε 10.429 δολάρια και σήμερα θα βρείτε τα βρώσιμα ποτήρια εδώ.

Η πατατοσαλάτα των 55.500 δολαρίων

Αυτό μάλλον είναι το εγχείρημα που παίρνει τον τίτλο του πρωταθλητή ως του πιο παράξενου που έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι σήμερα στο Kickstarter. Τον Ιούλιο του 2014 ο Ζακ Ντάνγκερ Μπράουν δημοσίευσε στην πλατφόρμα τη δική του πρόσκληση. Ήθελε, απλώς, να φτιάξει μία πατατοσαλάτα και ζητούσε 10 δολάρια. Μάλλον δεν περίμενε πως θα βρει 6.911 χρηματοδότες και θα συγκέντρωνε μέσα σε έναν μόλις μήνα το θεαματικό ποσό των 55.492 δολαρίων το οποίο μάλλον θα του έφτανε για να φτιάξει μια πατατοσαλάτα γίγας. Τελικά το ποσό χρησιμοποιήθηκε για το βιβλίο με τίτλο «Ειρήνη, αγάπη και πατατοσαλάτα» με 24 συνταγές για -τι άλλο- πατατοσαλάτες και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...