Αυτοδιοίκηση

Η πρόταση Μπακογιάννη για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)


Την εικόνα της χριστουγεννιάτικης αγοράς της πρωτεύουσας σχολίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Χριστούγεννα, γιορτές, εορταστικό ωράριο στην πόλη. Όλος ο κόσμος θέλει να κατέβει στο κέντρο για ψώνια, οι καταστηματάρχες θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα όλης της χρονιάς, όμως οι δρόμοι είναι κλειστοί. Η Αθήνα έχει πάθει μπλακ άουτ. Εμείς λοιπόν λέμε το πάρα πολύ απλό, το οποίο ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, να γίνονται οι συγκεντρώσεις, αλλά να παίρνεις άδεια και από το δήμο. Επίσης, να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας, αν οι διαδηλωτές είναι λίγοι να κάθονται στο πεζοδρόμιο, αν είναι περισσότεροι να πιάνουν μία λωρίδα του δρόμου, ενώ αν είναι πάρα πολλοί τότε να κλείνει όλος ο δρόμος. Και τέλος, όποιος κάνει ζημιές θα είναι υπεύθυνος για αυτές, ο διοργανωτής να έχει την ευθύνη για ό,τι συμβεί.Πρέπει να αλλάξει αυτό, δεν μπορεί αυτή η πόλη να είναι η πρωτεύουσα του ότι να ναι», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.
https://www.youtube.com/embed/CeipOBejap4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...