Υγεία

Η νόσος των δυτών «χτύπησε» 45χρονο Κρητικό – Στο νοσοκομείο μετά από κατάδυση

Eσπευσμένα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σούδας, για νοσηλεία στον θάλαμο αποσυμπίεσης από την νόσο των δυτών, οδηγήθηκε σήμερα ένας 45χρονος δύτης από τον Άγιο Νικόλαο.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος, έκανε κατάδυση χθες, και σήμερα λίγο πριν τις 8 το πρωί ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κυρίως αδυναμία κάτω άκρων.

Ο δύτης γνώριζε τα συμπτώματα της νόσου και έτσι πήγε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Οπως δήλωσε στο ekriti η διοικήτρια των νοσοκομείων του Λασιθίου Μαρία Σπινθούρη, ο άνδρας ήταν σε καλή κατάσταση το πρωί όταν μετέβη στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στα Χανιά, κάτι που έγινε, λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Τι είναι η νόσος των δυτών

Πρόκειται για μία παθολογική κατάσταση που έρχεται ως αποτέλεσμα παραμονής του δύτη σε υπερβαρικό περιβάλλον με πίεση πάνω από 2 ΑΤΜ και για χρονικό διάστημα αρκετό, ώστε το διαλυμένο στους ιστούς άζωτο να σχηματίζει κατά την ανάδυση φυσαλίδες, των οποίων το πλήθος και το μέγεθος δεν επιτρέπει την ομαλή απομάκρυνση μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

Ως βασικός παθολογικός μηχανισμός θεωρείται η απόφραξη της ροής του αίματος στα αρτηρίδια και τα φλεβίδια, που προκαλείται με 'ενεργοποίηση διάφορων μηχανισμών απόφραξης (π.χ πήξη του αίματος) από τις φυσαλίδες αζώτου.

Τα συμπτώματα της νόσου ποικίλουν και διακρίνονται σε ελαφρά και βαριά. Στα ελαφρά συμπτώματα συγκαταλέγονται ο πόνος στις αρθρώσεις (κυρίως των άκρων) εκδηλώσεις του λεμφικού συστήματος (διόγκωση λεμφαδένων) και δερματικές εκδηλώσεις (κνησμός, ερυθρήματα). Βαρύτερα συμπτώματα της Νόσου των Δυτών είναι η πνευμονική νόσος, η νόσος του έσω ωτός, το σοκ ,το οποίο είναι η βαρύτερη εκδήλωση της Νόσου και συνοδεύει συνήθως την πνευμονική προσβολή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης