Κόσμος

Η εκτόξευση του Σογιούζ MS-11 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ (βίντεο)


Το Σογιούζ MS-11 θα ξεκινήσει από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ το ταξίδι του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μεταφέροντας κοσμοναύτες για πρώτη φορά μετά το ατύχημα της 11ης Οκτωβρίου.

Το διαστημικό σκάφος Σογιούζ MS-11 θα εκτοξευτεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), στον οποίο θα μεταφέρει κοσμοναύτες.

Πρόκειται για την πρώτη εκτόξευση επανδρωμένου διαστημικού σκάφους μετά το ατύχημα με το Σογιούζ-FG στις 11 Οκτωβρίου.

Στο εσωτερικό του διαστημικού σκάφους θα βρίσκονται ο κοσμοναύτης της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Oleg Kononenko, αστροναύτες της NASA, καθώς και οι Ann McClain και David Saint-Jacquesμ της καναδικής υπηρεσίας διαστήματος, οι οποίοι θα ταξιδέψουν με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Την εκτόξευση του πυραύλου θα παρακολουθήσει και ο επικεφαλής της Roscosmos, Dmitry Rogozin, καθώς και ο επικεφαλής του τμήματος της NASA για επανδρωμένες πτήσεις, William Gerstenmayer.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSputnikNews%2Fvideos%2F333374504159699%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ